Tuesday, 15 October 2013

Seteguh Fayqa....Ingat lagi?


Tepek SF hari ini buat cari mood untuk siapkan citer ini...

Salam Eidul Adha, dear friends... :)





Dzalia kata Khairul Izwan hendak hantar awak buat MBA di Amerika,” kenyataan menduga dari sang jejaka.

“Saya tak nak sambung belajar. Saya nak bekerja, kumpul modal, kemudian buka business sendiri,” tentang cita-cita yakin sahaja jawapan Fayqa.

“Kalau awak nak buka business, biar saya jadi sleeping partner,” tawar Dzariff.

Sleeping partner? Buntang mata Fayqa! Sleeping..... apa maksud si sengal ni?

“Hah?!!” terkeluar juga soalan terkejut dari mulut Fayqa.

“Saya tanam modal, awak uruskan businessnya,” terang Dzariff, bagai ada tawa di hujung ayat, “tapi sleeping partner yang satu lagi tu pun boleh juga”.

Fayqa Lara Lyana, si gadis polos yang hanya cekap bekerja tetapi tidak cekap bercinta, terasa bagai mahu terjun ke dalam laut! Malu!!

Hatinya menjerit, “Si sengal ni, memanglah!”

48 comments:

  1. Terubat rindu kt dua org nih...but seriously, mmg ciput...thanks Nina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. teaser seciput sbb tulis pun seciput shj :)

      Delete
  2. Nakal juga Jeneral nie....tq...ubat ngantuk di highway balik ke pk

    ReplyDelete
  3. Adoyai Jeneral dzengal dah pandai juai minyak unta.. Windu kat peqah juge

    ReplyDelete
  4. Adoyai Jeneral dzengal dah pandai juai minyak unta.. Windu kat peqah juge

    ReplyDelete
    Replies
    1. minyak unta? unta, unta itu wilayah Tareq :)

      Delete
  5. Oduh.....tak sabarnya tunggu 2 org nie......

    ReplyDelete
  6. alahai...memang ciput! Selamat hari raya kak =)

    ReplyDelete
  7. alahai...memang ciput! Selamat hari raya kak =)

    ReplyDelete
  8. alahai...memang ciput! Selamat hari raya kak =)

    ReplyDelete
  9. alahai...memang ciput! Selamat hari raya kak =)

    ReplyDelete
  10. Ciput pn ciput la...jnji ada

    ReplyDelete
  11. lama lagi ke nina..rindu giler kat minah poyo n mamat sengal tu
    Selamat Hari Raya..uolz...

    ReplyDelete
  12. hahaha...dannn lg si dzharif mengusikk erkk... hahaha. salam aidiladha... heheheh

    ReplyDelete
  13. uiksss apek...terkujat ye..sleeping partner...hehehe....amboiii jeneral...makin sengal nampak

    ReplyDelete
  14. uiksss apek...terkujat ye..sleeping partner...hehehe....amboiii jeneral...makin sengal nampak

    ReplyDelete
  15. amboi....tu strategi memikat ke

    ReplyDelete
  16. X pernah lupa......sentiasa menunggu terbitannya. Serius ni......

    ReplyDelete
  17. Kak Nina.. siapkanlah SF cepat-2 yeee. rindu sangat ni.

    ReplyDelete
  18. Aduhai.... bilalah SF ni nak ada di pasaran.... Dah larat dah, asyik kena teased jer! Hihihi.....

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. Si sengal ni memang. Terkujat iolss. tapi kalo jd sleeping partner bebetul apa salahnya

    ReplyDelete
  21. terindu balik kat general sengal...hahaha

    ReplyDelete
  22. oh my ze jeneral sengal :D i miss u :)

    ReplyDelete
  23. hanina, nak teaser lagi dan lagi....

    ReplyDelete
  24. Memang sengal tak habis kan dzariff ni. But I like...... usik mengusik kan membawa bahagia, so harapnya berbahagialah Fayqa dengan Dzariff ya.

    Salam Eidul Adha Nina.

    ReplyDelete
  25. aduh x sabar tunggu bila kak.

    ReplyDelete
  26. dah muncul semula hehe dgn ciput nye :) tp best..best..best..best!!!!

    ReplyDelete
  27. Aduh...
    Gelombang tsunami dtg...cpt cpt le nina

    ReplyDelete
  28. :-) lagi sekali mengulang tayang kat sini...senyum sorang2 ajelah bila baca ya. Alahai Fayqa....kata nak bukak business sendiri, tapi 'sleeping partner' pun tak tahu ya? Haii....lurus cam pembaris ya! Tapi kiutlah dia ni....

    ReplyDelete
  29. nak fyqah nak fyqah nak fyqah!! hehhehe siyes tiap2 ari bukak blog hanina check for new update.. siap bedebar-debar lg tau then bile ade new entry senyum sepanjang hari lg.. emelyn pn best tp fyqah da lame senyap so mmg excited sngt nk jd sleeping patner jeneral ye.. keep it up nina. I will always skodeng your blog as to support you.

    ps : I da undi PMS tau.. hehehe ^_^

    ReplyDelete
  30. Cik Nina syg... mana aci bagi sikit aje. Dah windu sgt kat SF nih. Rasa-2nyer, boleh kuarkan by end of the year tak. Buat hadiah kat peminat setia awak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya setuju ngan awak.... Cik Nina, kalu boleh kuar by end of the year..kira hadiah terbaiklah buat peminat2 setia nie.... x sabar nak baca bab si sengal bercinta ngan fayqa ;) camnelah agaknye kan......ngeeee

      Delete
  31. Hanina...saya suka baca novel awak for another reason..the characters name...tak berbelit nak membaca & menyebutnye...klu org lain tu nama takleh angkat..nak glamer jer nak sebut pun susah...

    ReplyDelete
  32. sikitpon jadilah buat pengubat rinduuuuu.........

    ReplyDelete
  33. cute...x sabar nak baca the novel nina

    ReplyDelete
  34. argggghhhhhhhhhhh nak lagiii...rindu kat si general ni!!!

    ReplyDelete
  35. NINA.....novel ni in the top of my list nak beli bile dah keluar nanti...bile tu??....cepat sikit..pls..pls..pls...

    ReplyDelete