Sunday, 22 July 2012

Masih belum ada tajuk Teaser Bab 6


Sorry ye, saya naikkan citer Naz & Khaalish melompat-lompat. Saja-saja suka-suki naikkan teaser bab 6. Jgn marah, kan bulan puasa ni! He he...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

We can do this all night,” cubaan Khaalish untuk meredakan susana tegang di antara mereka.

Naz masih lagi diam macam batu.

Khaalish mengambil cincin itu dan diletakkan semula di hadapan Naz, tanpa menyedari aksi mereka tolak menolak cincin diperhatikan dengan penuh minat oleh seisi keluarga Naz serta Reham. Mereka semua berdebar-debar, apa yang akan berlaku? Nasib baik tetamu-tetamu sudah ramai yang pulang. Jika tidak tentu mereka hairan kenapa keluarga Dato' Nazari memerhatikan pasangan di bawah khemah itu macam rakyat Malaysia menyaksikan pertandingan badminton antara Malaysia dan Indonesia.

“Dora?”

“Ya, Dora the Explorer. Sesuai sangatkan?” Sambil menjawab, cincin diletakkan di hadapan Khaalish.

Lega hati Khaalish mendengar suara Naz, sekurang-kurangnya masih ada harapan. Harapan apa?

“Tak, lebih sesuai nama Naz. Dora nama gadis muda yang comel. Naz nama seorang wanita yang sofistikated dan educated,” cincin diletakkan di hadapan Naz.

“Waaaah! Smooth talker sudah mariiiii,” dengus Naz dalam hati. Rasa macam nak diambil cincin yang entah berapa puluh ribu harganya dan disumbat ke dalam mulut smooth talker di hadapannya.

Dengan kepalanya yang sudah tidak boleh berfikir, diambilnya cincin mahal itu dan dicampakkan ke dalam cawan kopi Khaalish. Plop! bunyinya.

Terburai ketawa Khaalish, terbahak-bahak dia ketawa sehingga terhinggu-hinggut bahunya. Makinlah memuncak rasa ingin tahu penonton-penonton pertandingan badmintan Malaysia lawan Indonesia di laman rumah Dato' Nazari. Apa yang diketawakan si anak jutawan tu? Tanpa disedari, mereka semua mengambil satu langkah ke hadapan.

“Marah saya sampai begitu sekali? Nak saya mati tercekik minum kopi yang ada cincin berlian?” tanya Khaalish dengan ketawa yang bersisa. Bila kali terakhir ada perempuan yang buat aku ketawa kuat sebegini? Naz, kau comel sangatlah!

30 comments:

  1. Erk! Kenapa jadi begitu? Apa yang buat Naz marah sgt tu?

    Ish, saja tau nak usik-mengusik kami di bulan puasa ni. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorila hajar. Lps i taip bhg tolak2 cincin ni... I rs cute sangat.... Tu yg nak share di sini :)
      I will try to put up 2nd part of bab 2 at the end of this week

      Delete
  2. hahaha nina ni saja nak buat gempak n ati kite org tak tentu arah...dah le puasa, sabo je aku best,best...wat's up ur sleeve dear????

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he sj nak bikin u all jd tak senang duduk he he

      Delete
  3. alahai, i have to 'say'it out...cepat ler fill-the-gap, nak tau jugak apekehal dorang 2 main tolak2 cincin isshh tak tido ku mlm ni :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekceli.. The truth is out in chap 4. But end of this week br nak naikkan end of bab 2

      Delete
  4. Khalish lamar naz kan...yeah...tp lamanye nk tggu :'( end ths wk br nk naik chp 2 :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr...ekcelli...not really. sori la buat u tertunggu, sy ni tulis patchy2, eg bab 5 dah mantap tp bab 2 mcm kureng puas hati la. so my style peram sehari dua, tengok balik, selalunya dapat idea utk kasi mantap

      Delete
  5. ahahahhaha...tetiba kan kite rasa otak kite dah upside down sbb dah terlupa sp nama heroinnya...dah tertukar ngan nama hero kah? hahhahaha...sah dah sengal.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak u sengal ke or citer ni tak clear sbb tak de tajuk...seh susah tau nak pk tajuk...

      Delete
    2. ahahahhaha...kite pon lebih kurang r sengalnye hahhahaha

      Delete
  6. Nina!!! - curious to know the missing pieces, cepatlah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes yes today but nak tau the whole story bab 5 babe

      Delete
  7. iskk...men tolak2 laks cincin tuh..kalo xnak kasi jek i...khaalish dh tau ke sape si naz nih...lama nih nk menunggu..cant wait 4 da nxt n3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mwa ha ha, ye lah kan kasik i pun ok jugak!

      Delete
  8. Nina sayang, x syok bca treaser. Nak gak yang penuh, awk ni buat sy tertanya-tanya dan sy akan sabar menunggunya...

    x sbr nk tggu next n3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. k k hari ni, semalam mtg sampai ke lunch hr

      Delete
  9. iskh..iskh... tersiksa jiwa raga la nina oiiii... kasihanilah kami ni.... almost mereng dibuatnye nak menunggu... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy check balik bab 5 terburai semua teka teki

      Delete
  10. ok... saya terpikat jln cerita ni... hehehehee .. tahniah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq tq, hopefully boleh publish awal thn depan

      Delete
  11. ohohohoh.. makin tertanya2 ney.. dari bali boleh smpai ke cincin ney kenapa? waaaaaaa.. buat saya rasa tak sabar laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. k k hari ni sy sambung bab 2 sampai abis

      Delete
    2. go nina go... kitaorg dah x sabar ni.... any news pasal PMS? bila boleh beli?

      Delete
  12. Kah..kah..kah..kopi cap cincin pertama, khaalish x kisah punya, kopi tanda pertama hati katakan...cute sgt2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah i think so too....cute, thats y i put it up here

      Delete
  13. Cik Nina,
    Akak pun dah terpikat ngan Naz & Khaalish sejak awal2 lagi. Suspens je dok tunggu n3 baru. Cerita ni penuh teka-teki, tapi takpa, sb bulan puasa, akak nak cuba banyakkan baca Al-Quran, jadi kuranglah masa utk intai2 blog awk ni,hehehe.(Ni ayat2 pujuk diri sendiri sb takmo desak cik penulis kesayangan akak ni utk up n3 baru,lol).Apa-apa pun, tahniah ye,all the best!

    ReplyDelete
  14. mereka comell. hehe. suka karakter naz, smpoii

    ReplyDelete
  15. hahaha... shomel.. nak lagi.. hahaa

    ReplyDelete