Monday, 2 July 2012

Bab 32 final part & berita PMS

Berita baik!! PMS dah siap, cuma nak edit2 some small things. Malam ni insyaAllah saya akan emelkan kpd publisher. Mohon doakan!!

Di bawah final part Bab 3. Br sy sedar eh, pendeknya. Sorry ek!

Akan adakah teaser2 lain? Saya tak berani janji. Asyik siapkan PMS sehari dua ni, reports yg perlu saya siapkan tergendala...so seminggu dua ni saya akan senyap sunyi. Better siapkan kerja sebelum kena marah dgn boss.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ___ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Darling, cantik tak?” tanya Adira kepada Zahrain sambil memperagakan sehelai baju.

“Aku kata cantik ke tidak, dia sebenarnya dengarkah?” tanya Zahrain kepada dirinya sendiri.

She is like a woman possesed. Matanya terbeliak melihat baju, kasut, tas tangan dan segala macam aksesori. Kalau boleh semuanya hendak diangkut. Aku pula macam jadi budak suruhan, tukang bawa beg. Tapi agaknya sedikit uplah dari budak suruhan, sebab aku yang tukang bayar. Entah, dah mencecah ratusan ribu ringgit agaknya. Asyik swipe credit card sahaja. Why am I even here?

“Adira, I am hungry,” agaknya dah empat lima kali dia memberitahu supermodel itu.

Langsung tidak dihiraukan. Ataupun dijawabnya, “Eh! Kan you sudah brunch tadi.” Berbeza sungguh dengan budak tu, sentiasa bertanya jika dia mahu minum. Makanan pula, cukup masa, mesti terhidang di atas meja. Humph! Memang tak boleh mengelak dari fikirkan dia. Keluar dengan supermodel yang super sexy pun teringatkan dia. Dahlah, belah sajalah.

“Adira, I nak pergi makan,” kata Zahrain, seperti biasa perlahan sahaja.

Adira yang sedang kemaruk membelek kasut, langsung tidak dengar apa yang dikatakan oleh Zahrain. Kasut ini gorgeous sungguh. Merah cantik, hitam pun cantik. He, he, no problem, rembat dua-dua sekalilah. Banker ada hari ini!

Darling, gorgeouskan. Which colour is sexier? Red or black?” Adira pura-pura bertanya.

Bila tiada jawapan, dia berpaling ke belakang, mencari Zahrain. Eh, mana dia pergi? Beg-beg shopping semua ada di atas lantai.

Darling, where are you? Darling, tolonglah I pilih ni.” Mana banker aku ni?

Darling! Darling?

He already left, Madam,” kata pembantu butik yang melayan Adira.

What?!! He left?!!” Alamak, ruginya, butik Ferragamo belum masuk lagi!


71 comments:

  1. Erkssss... Kak, asal tersangat2 la pendek nnii?? Aduhaiii... Mendera jiwa paru2 n hati saya nihhhh....
    Eh, bongok la zahrain ni kan? Ptt beg2 tuu dia ameek bwk balik bg bini dia jaa..p sedekah kt pisau cukur tu wtper.... Hailaaa!!! Ingatkan ada part una interframe kAli ni :(
    I'm glad bila dgr pms da siiap... All the best + mudah2ann cepat kuar versi cetak nii ;)

    ReplyDelete
  2. he he he sorry sub dah mender paru2 dan hati anda. i ni tak de lah perasan, main potong masuk ke sini je. pastu tengok2 yg final part ni ciput je, sorri ek. akak ni tak de le reti nak bikin2 teaser ni. lg plak, masa pun tak de, internet pun depends on where i am

    ReplyDelete
  3. mmg ngekkkk. ahahaha. dok berhabis juga si mr z ni kat supermodel ni. ish.

    ReplyDelete
    Replies
    1. balik mesia nnt, dok bengkeng2 plak!!

      Delete
    2. adoi, ye ke? tapi takpela. ada counter back part yg mr z dok mengorat Nawwal kan?

      anyway, thanks Hanina. td lupa nk say thanks sbb emo bc part ni. hahaha. All the best kay? :)

      Delete
    3. eheheheheh...marah duit byk abes kat ayam serama lepaskan kat una yer...ego tu simpan dlm kocek dl okey...bila una nak merajuk?hihi

      pendek tp ok la syukur dah..merci hanina...

      Delete
  4. i say, so short? - emmm... make my heart jump faster!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, i pun tak prasan, main chop and post je kat sini. hari ni br perasan pendek sangat. entah le bila pms boleh kuar sbb mlm ni br nak emelkan ke publisher

      Delete
  5. sy tgu versi cetak copppp,.keke

    mmg xpuas pon bce en3 ni,.tpi buat2 puaskan ati sendiri huahauahua

    ReplyDelete
  6. akhirnya..tiap2 hari buka blog nie ada entry baru.walaupon pendek,terima jer la.huhu

    tunggu versi cetak la nampaknya gini..

    ReplyDelete
  7. wah, dah nak hantar submit ye? tahniah - tahniah ^^

    ReplyDelete
  8. gembira...tapi pendek ek? aduhhhh...bikin penasaran nih...huhuhu

    ReplyDelete
  9. congrates..kerana telah menghabis manuskrip dan akak doa agar novel lakaran adik ni diapprove with immediate effect and ...yeay boleh baca bulan depan...nanti war warkan kat sini..terbitan mana dan bila diterbitkan..gerenti akak chop satu..buat tempahan dulu lah ngan kamu..boleh gitu..sebab keterujaan dengan jalan citer dan plotnya mmg gempak..dik..

    ReplyDelete
  10. tak sabar nak tunggu pms printed version. :-)

    ReplyDelete
  11. sy rasakan lepas kes hong kong ni macam2 jadi..... nnt bila dah publish (insyaAllah) mohon beri komen ye. esp since saya kat ending pms ni simple je, tak de kidnap tak de accident, cuma ada ice cream he he he

    ReplyDelete
  12. pendeknyeeeeeeee..................... hmmmm. cpt2la kuarkan versi cetak. geramm sy kena tggu lama2 ni. rindu dkt nawwal sgtttttt... :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry ye, tak prasan rupanya yg ni pendek..

      Delete
  13. tahniah Nina coz manuskrip dah siap.
    akak x sabar nak tunggu ianya di publish kan.
    really3X kemaruk sgt dgn citer PMS nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pun tak sabar, tp ni kali pertama hantar manuskrip so tatau cam na prosesnya

      Delete
  14. thanks and congratulations. :) i like the fact tht there is not any accident, just ice cream. the simpler the better.

    ReplyDelete
  15. ada x lagi lepas nih teaser bab2 lain sebelum secara rasminya PMS dikeluarkan versi cetak...

    Ending dia una ngidam nak makan aiskrim buatan zahrain ker tu...

    ~w.t~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, nak juga sebut ngidam tu. jeng jeng jeng

      Delete
  16. Tahniah Nina,sb PMS dah siap. Suka sangat2. Harap x lama lagi keluarlah versi cetak. Dah tahap demam PMS dah ni. Aduhai....

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he i pun rasa nak demam, apa dgn asyik out stn, then curi2 nulis. lega juga pms dah habis, ni gatal tangan nak start seteguh fayqa, walhal report berlambak2 menunggu

      Delete
  17. hehheee..lepas jugak rindu kat zahrain. hurrmm mss MS dah siap?? yeayyy!!!! psstt..nina agak bile publish nih. *sabar dah*


    ape2 pong Tahniah utk PMS nie. awesome story babe!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tx.... i really think its a simple story, sebab writer nya nak tulis yg ringan2 jek

      Delete
  18. alhamdulillah...congrats,congrats,congrats...repot boss dah siap???kehkehkeh...i tgh buat ni tapi sempat lencong kat nina hahaha...apa2 pon pls highlight cepat2 bila buku kluar n d most important part wen exactly will be available in kch. zoora duk kch so tak sama kalu duk tanah malaya! geram tau nak tunggu 1-2 bln lagi nak peluk pms...muah,muah,muah, syg sgt2

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh klu kch lambat kuar ye. nnt klu kuar kita buzz2 each other, may be i can post it to u

      Delete
  19. Sis, apasal pendek sgt n3. X sempat nak "digest " dah kena cut. Apa-2 pon tahniah kerana sudah bersusah payah siapkan novel ini. Sekarang sy hanya tggu bila saje kuar, confirm sy beli. luv u sis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i ni chop n post je, bukan nya plan apa2. tengok2 tinggal pendek camni. mlm ni br nak post. kat tempat i tdo tu tak de internet

      Delete
    2. ish2 dah ngantuk ni, i mean mlm ni baru nak emel to the publisher

      Delete
  20. tak aci, hanina main tarik tali dgn pembaca... Bagi ciput jak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. larr bukan main tarik tali. u know i always post on a run, chop and post. then tengok2 pendek cam ni. sorry ek

      Delete
  21. hantar publisher cpat2 nina meanwhile I'm still in Malaysia! kang susah dh nak beli :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. evie, nak further studies ke? mana? US? Kansas? klu free, email me at hanina1311@yahoo.com, got something to tell u

      Delete
    2. Nina, bila agk kuar ni? Jgn i dah x de kat mesia nnt br nk kuar, mahal sgt nk post nnt... Huhuhuhuhuuu
      Eve, u nk pi mne? Where,s my wedding breaker?? Hihihihiiii... I peminat tegar uolsss hokeyyyyy...
      Plzzz cepat nina & eve... Seksa jiwa raga i tauuuuu

      Delete
  22. terdera jiwa saya..pendek sangat..nanti dah publish Nina pos kat saya ye..saya jauh kat negara orang ni :(((

    ReplyDelete
    Replies
    1. moscow ye? or st petersburg? was there once, took the transiberia train. nnt i try to post, ceh3 confidently sy that the manuscript will be accepted he he

      Delete
    2. moscow. datang la sekali lagi. tapi bawak buku PMS sekali. hikssss (^_^)

      Delete
  23. akak..sikitnyer..ni nk sedih ni..teaser lg pnjg..ha3..xsabar nk tggu PMS kuar..publisher ape ek??[boleh korek ke ni??]
    apepn..novel akak beshh gilerrrrr~~[terbnyk plak..]
    sy dgn rumet bce tersenyum, ketawa ramai2 lg..
    xsabar nk tggguuuu~~[menunjukkan sgt bestt..he3..]

    ReplyDelete
    Replies
    1. info tag publisher, nnt ai tau, i buzz2 u ek

      Delete
  24. hurmm... pendeknya.. agak2 bleh bg bonus sikit lg tak?? huhu,, x puas lg baca ni...harap manuskrip diterima dan di publish secepat mungkin yer cik nina ...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah harap2 diterima. bonus he he he....part mana ye nak bg bonus? nak kena pk ni...part blk dr spore tu tensi sikit. part balik dari indon tu, sweet gak. tu larr, ai dono part mana nak tease nya

      Delete
    2. plzzzzzzzz...bg teaser lagik...huhuhu

      Delete
  25. Dear Sis, don't worry coz ur PMS shall be out soon. I'm sure pembaca x sabar nk beli sebaik saja PMS siap versi cetak. My support and others reader are always with you dear. All the best dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. not sure how soon. i hope soon soon :)

      Delete
    2. jgn cakap macam tu, be positif. Kalau nak tgk sambutan dr reader mmg novel awk ni dah bole dibukukan kalu dipasarkan comnfirm ramai yg beratur nak beli. So, jgn putus asa.

      Delete
  26. awat tarikh publish 2 july...ai duk terbaca baru hari ni...da beberapa hari asik servay sini xde pun n3...huhuhu...mudah2an cepat la publish cerita ni..btw brapa ms ni nina

    ReplyDelete
    Replies
    1. loh lupa plak nak bg tau, over 400ms, pendek jer kan

      Delete
    2. setakat yg da publish ni cover brape ms yer?

      Delete
  27. Cik Nina, apa kata sementara menunggu versi cetak siap, up la n3 next ep kat blog ni, buat melepaskan rindu dendam kami ni (peminat2 PMS).pleeeeease...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he sy ni pun tatau nak cabut part mana nak buat teaser. ptg ni br nak balik rumah after 4 hr out stn. ahad ni out stn lg. so tak sempat nak fikir ttg teaser. yg jahat nya dlm kepala asyik nak story mory pasal fayqa, dzarif & dzahim, tsk tsk tsk

      Delete
  28. Bila nk kuar novel?nak lagi plissss

    ReplyDelete
  29. pendek giler.....wat tahap tahap meroyan nk bace bertambah2..hahah

    ReplyDelete
  30. Kalau lah PMS ni dibuat drama... siapa yg layak mendokong watak2 ni?? Nina, who do you think??

    ReplyDelete
  31. ha ha tak pernah terfikir pms ni nak dibuat drama. fyi, rumah i tak de tv so jarang tengok drama. but i like remy ishak.....electrifyingggggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak naklah remy ishak. Daripada dia i prefer Aaron Aziz or adi putra. For nina of course I pilih Nora danish. confirm cite ni meletop, so jgn risau coz skrg ni dah banyak drama atau filem adaptsi dari novel tau. Manalah tahu rezeki dtg bergolek...

      Delete
  32. Utk drama/movie punye calon ye
    Una - zarina anjolie ( ye ke idak spelling nih, ank pontianak tuuu) takkpun nasha aziz yg comel lote,
    Masterji kasi rozita che wan
    Zahrain- adi putra yg gojes itu atau aaron aziz pujaan hatiku (x bf i ni, kihkihkihhhh)
    Adira-tasya shila
    Muaahahahaaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nina, u nk sape wat movie ni, u nk david teo? I kenenkan nnt u punye novel nih... Hihhhihihihiii... Sonokkknyeeeeee PMS
      SILA KASI LGK ENTRY DAN SILA KUARKN NOVEL ITU CECEPAT KILAT..
      HARAP MAKLUM. Hihhhhihiiiii... Oh pms ku, cite yg beza dr yg lain. I labiu lah nina

      Delete
  33. adoii nina, pecah rekod u ni, bk lom kluar org nak kluar movie...meletops!!! sokong3 ha, pak publisher ape lagi cepat2 la kluarkan pms...tabik ngan u...abis tensionku, ni pon tgh layan despina vandi...aww seksi abis...

    ReplyDelete
  34. Nina, your PMS dh jd satu fenomena. Good job! Really proud of u and happy for u. See your fans, really addicted to PMS n can't wait for the printed version. Me too actually.. Hehe... Keep up your golden touch! Ganbate

    ReplyDelete
  35. tak suka lah adira nih.. zahrain wake-up wake-up!! apasal una tak cari laki dia? tak worry ke? or don't tell me something happen to una? oh no~
    nak teaser yg sweet sweet lgi yer :)

    ReplyDelete
  36. Hmmm... if me I would choose:-

    Una - Syarifah Amani / Wawa Zainal
    Zahrain - Sharnaaz Ahmad / Jehan Miskin
    Adira - Neelofa / Tiz Zaqiah

    Master Ji - Vaneeda Imran & Eja

    Ok tak???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amani x cukup seksi.. Nnt una nk goda2 zahrain nnt x syok
      Wawa mcm bdk sgt pulak... Siti saleha seksi n montok skit kot... Kikikiiii
      Sharnaaz ok, jehan mmmmmmmm.....
      Neelofa ok juge, tiz x ok, muka baik la, x notti, lg pun tinggi mcm x brp nk cukup...hihihiii
      V ok, eja pun ok2 laaaa...
      Mcm tuuuu laa kite ni kannnn.... Hahahaaaaa... Novel x kuar lg kita dah wat screening pelakon dah.... Muaaahahahaaaaa

      Delete
  37. hahhaha... Miera... meaning kita masih blum jumpe heroin yg sesuai... sbb I pilih Amani, she speaks English very well pastu cantik tu biasa2 aje... sbb kalau dia tak bersolek biasa2 tp kalau dia make up, ada jugak manis nyer...

    Sapa lagi yg bleh jadi heroin ni... hahahahahha....

    ReplyDelete
  38. haha. he left? zain memang coldhearted thap gaban.. taktauu laa kalau dia dah fall in loveee . mcm mna laa agaknyaa,, wonderwonder

    ReplyDelete
  39. ha3..x sbr nk beli ni... trial esk tp asyk mnghdp lptp on9 tengk novel... semua doakan ek bg salju dania(as) dpt straigt a's ok..
    kak ninaa novel ni kuar sblum raye ek?... smpai perlis x? igt lps trial nk g cari... kasi tau kta klu dh kuar...

    ReplyDelete