Thursday, 12 December 2013

Cari penyakit!!


.......weeeeiiiiii....... cerita baru!! Dahlah SF dan DS tak siap2 lagi. Oh somebody please rotan me he he he.

The game plan:
- ini bukan novel...my first attempt of a cerpen tp ada bbrp bhg.. akan habis di blog
- entrynya pendek2 shj, sbb tak mo distracted from siapkan SF!!


so... baca...enjoy (hopefully) and commets pls

ehem ehem....rasanya komen pertama akan kata "Ninaaa..... so 18sx!! hew hew hew



8 Dec 2013


Siapa yang tak tersentuh jika kekasih hati romantis begini?

Rupanya dia sudah tempah bilik hotel di Cameron Highlands… surprise holiday katanya. Well, I’m not complaining.

Dan tadi, aku dibawa ke sebuah restoran ternama untuk menikmati candle light dinner. Abang, is it possible for me to fall in love with you more?

Usai dinner, balik ke hotel, menitis air mataku….. sedih kerana walau pun cinta kami sebegini dalam, kami masih belum dapat bersama. Perlahan disapunya air mataku.

“Jangan nangis, Baby. Abang sentiasa nak Baby happy. Baby tahu kan, Abang akan akan buat apa saja yang Abang mampu untuk bahagiakan Baby. Cuma sekarang ini Abang minta Baby bersabar. Abang janji Abang akan settlekan masalah Abang dengan keluarga Abang. Lepas tu tak akan ada dinding lagi yang boleh memisahkan kita.”

Aku sudah tersedu-sedu. Hangat pelukannya, dan lembut ciumannya di ubun-ubunku.

“Never forget that I love you more than life itself.”

“Abang!!” Ya Tuhan, setiap saat aku tidak dapat bersamanya, deritanya tidak dapat ku gambarkan.

Ciuman hangat singgah di leherku. Dia sudah tahu titik kelemahanku. Bibirnya ku cari. Jika malam ini aku tidak dapat bersamanya seperti malam-malam yang lalu, aku mahu ‘memori indah’ buat teman sebelum lena menjemputku.

“Baby… baby… baby…. We have to stop. Or else… we will get to the point of no return,” dia menyedarkan ku.

Itulah yang buat aku semakin hormat, semakin sayangkannya. Walau pun dia tahu aku cintakannya separuh mati dan sanggup berbuat apa sahaja untuknya, dia sentiasa mengingatkan ku agar jangan sampai melebihi batasan….

Akhirnya, kami berpisah juga. Dia menunggu di luar pintu bilikku sehingga daun pintu ku tutup.

Badan ku sandarkan ke pintu, jari jemariku menyentuh bibirku yang sudah mula membengkak akibat luahan asmara kami.

“Abang…. I need you…”

Bagai dapat mendengar rintihan hatiku, telefon di atas meja sisi berdering…. Hatiku sudah berbunga…. Our daily midnight chat! Tak kisah walau jauh walau dekat, setiap malam kami akan bersembang melalui telefon. Walaupun seharian bersama dan dia hanya di sebalik dinding, dia tidak lupakan our midnight chat!

Abang… how could I love you more?

63 comments:

  1. Kakak nina.. Umur kite baru 10thn sbnyr.. 18sx tu ape...? (suci sgt.. ;p)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiiii....sucinya dia....maaf lah kita ni pencemar minda....

      Delete
  2. Kakak nina.. Umur kite baru 10thn sbnyr.. 18sx tu ape...? (suci sgt.. ;p)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiks terover sexcited ke sampai post komen 2x, hew hew hew hew

      Delete
    2. hahahaha. komen sgt lawak!!! hurm hurm... sy 7 thn. =P
      lamenye x mengomen k nina!

      Delete
    3. sexited?? tetiba rase cam nk baca lagi skali.. hahahha

      Delete
  3. Sexy... malu cek. Eh lupa, zz dah ada anak 3!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha...komen ni kena gelak besarrrrrr

      Delete
    2. haip....tumpang lalu kena bayar komisen :)

      Delete
    3. amboiiiii....haha tumpang lalu ye tuan tanah,mintak izin ni

      Delete
    4. Miss u kak na... no hilanglah. Henset dah tukar. Mesej naaa...

      Delete
  4. ehem2 malu nk bc....byg yg indah2 haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr....citernya cam ni bersebab sebenarnya :)

      Delete
  5. Wahhhhhhh... *blushing* ahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. will try to retstrain myself, he he he

      Delete
  6. Amboi kau.... tolongla nina..citer ape ni? Cepatla sambung plssssss

    ReplyDelete
  7. Amboi kau.... tolongla nina..citer ape ni? Cepatla sambung plssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr...walaupun suruh sambung cepat 2 x ha ha ha ha

      Delete
  8. Ok..boleh Buat lepas rindu kat your writing.... Thanks nina

    ReplyDelete
  9. Suspen..suspen..mujur i bkn darjah 5..hiksss.. (just kidding)

    ReplyDelete
  10. hah?! speechless. tengok pun dah pening~~ apakah ini semua? satu konspirasi meracun minda saya yang bak kain putih...eceh. :) tp sebab saya percaya kak nina~~masih husnuzon. ha ha ha.

    ReplyDelete
  11. Malu *pipi blushing*

    kak nina, saya baru je msuk 18thun. otak sye bersih lagi..

    ngeee~~ hahaha ^_^

    ReplyDelete
  12. Best, cepat sambung, sya caya Nina bg lain dr yg lain.....

    ReplyDelete
  13. Buat otak ku jadi 'yellow' cikit2 hehe...papun best arr! Loving2 ni ai like..;)

    ReplyDelete
  14. saya rase diorang ni dah kawen tapi family tak tau...
    huhu~ malu plak nak komen rasenye...rase pipi kebas lepas bace. :p

    ReplyDelete
  15. AHAHAHAHA omg kak hanina! dah la pendek ish :p

    ReplyDelete
  16. terus taleh tido ni elok2 da ngantuk tadi kak nina... kehkehkeh...lompat bintang skali... yeay!!! *nasib baik da tak lama nak masuk 2*thn* ahhahahha... regardless blom kawen.. rasanya tak 18sx sangat kot eh..teheeee~~~~

    ReplyDelete
  17. Salam.. awak berminat tak untuk kami publishkan karya awak di blog saya.. http://kecikbeso.blogspot.com/
    kalau berminat mesej fb saya https://www.facebook.com/kecikbeso112

    ReplyDelete
  18. Hi Nina,
    Haaa...mmg u saja carik pasal ni !!! Tak pe, tak pe...bg chance kt u try bt benda br lak. Tp kan...selalunye cerpen sekali upload je n3 dia. Tak pun 2 @ 3x pas tu abis dah...sure u can do that ? Sbb u kan selalunye kreatif n byk idea canggih...;-) Anyway, gud luck ! ♡♥♡♥

    ReplyDelete
  19. Hai Nina.
    Saya dah lebih 18 dan terlebih SX, so boleh minta sambungan cepat2?

    ReplyDelete
  20. aduhhh..apekah..apekah..apekah..penantian setiap minggu lagi ler jawabnye ni..haha

    ReplyDelete
  21. assalam nina..
    how could u..cerita baru pulak, jgn lupa siapkan 2 lg citer yg tertangguh tu, tak sbr nak tggu novel SF & DS..apa2 pun anda mmg berbakat..wink

    ReplyDelete
  22. well....i'm speechless. nak komen?..eerrrr. nk ckp ni sx?...eeerrrr....hahahaha. lawak la cik nina ni...blh leh pulak iklan gini. suka betul buat kami senyum sambil tertungu wat next...??!!! kehkehkeh

    ReplyDelete
  23. ingat cerita honeymoon td,..hehe,lovey dovey,..hrp dpt bc smbungannya soon,..

    ReplyDelete
  24. Knowing Nina and the products, scene macam nie rasanya ada jer...hahahahaha. Setakat ni, apalah sangat kalau nak banding dengan PMS tu kan. Tak kiralah walau ramai yang kondem kata 18sx ke, apa ke, for me you are honest. Itu adalah reality kehidupan. Kenapa harus ada batasan dalam berkarya? Maaflah pada peminat yang tak setuju, but dalam sastera, it's about ketulusan macam Nina ni. Well, even karyawan hebat macam A. Samad Said dan Hamka pun tidak bertapis. Apa yang penting ialah impact karya itu kepada pembaca. Sampaikah maksud penulis? Ohh...saya sudah merepek di sini. Nina, this is ok. No worries.

    ReplyDelete
  25. HA! Oh my glasses! Rotflol...jatuh spek I baca n3 u kali ni..but then..errr..PMS lagi hot kot..he3..ni suam2 kuku je baru ni..sila lah up lg yek..sementara tunggu novel u yang lain diterbitkan :D

    ReplyDelete
  26. Walaupun dah 19...tapi kan kakak...saya x kawin lagi..hahahah..!
    Kak nina..sambung la lagi..hihi..

    ReplyDelete
  27. Walaupun dah 19...tapi kan kakak...saya x kawin lagi..hahahah..!
    Kak nina..sambung la lagi..hihi..

    ReplyDelete
  28. Walaupun dah 19...tapi kan kakak...saya x kawin lagi..hahahah..!
    Kak nina..sambung la lagi..hihi..

    ReplyDelete
  29. Senyum panjang saya baca ni... Hehe... nina buat lg. Jangan post kat P2U nnt meletop lg mcm pms dolo

    ReplyDelete
  30. Senyum panjang saya baca ni... Hehe... nina buat lg. Jangan post kat P2U nnt meletop lg mcm pms dolo

    ReplyDelete
  31. Wo ho ho. Cepat2 sambung nina, or else I will rotan2 u.

    ReplyDelete
  32. Wow.. I like.. Sambungan pls.. Minta tunjuk ajar untuk komen percubaan penulisan saya yg pertama talesbypinkviolet.blogspot.com. Tq

    ReplyDelete
  33. ninaaa....mmg so 18x.....walaubgaimanapun akak tak sabar nak baca.....tak sabar nak tahu siapakah gerangan ABANG and BABY nie :).....

    ReplyDelete
  34. uhuk uhuk uhuk Ninaaaaaa cinta terhalang rupa-rupanya hahaha

    ReplyDelete
  35. u r really talented! awesome! best giler! meremang bulu roma! how u manage to do it ha??

    ReplyDelete
  36. a;ah laa....18sx...malu ai...hehehe...btw...sori lama tk menyinggah...sibuk sesgt...

    ReplyDelete
  37. Memang nK kena rotan ni...bila nak muncul seteguh fayqa punya novel ni

    ReplyDelete
  38. Lamanyaaaaa nak terbit novel...rindu kat fyqa

    ReplyDelete
  39. DS & SF
    masih menunggu....

    ReplyDelete
  40. Bila nak sambung ni???? Kite dah kawin. Jd boleh dah baca citer cenggini....

    ReplyDelete