Tuesday, 22 January 2013

Haip! Gatal tangan....


Jangan marah ok! terjaga pukul tiga, solat hajat, tapi stres masih tak hilang. too much going on at the work place. Cuba terapi menulis...nak tengok boleh reda tak stress di otak. minggu ni saya susah nak tidur. My partner in crime pun sama, sah lah ni stress projek baru. dah tua pun tak reti nak chillex.

so ini bab 1 Seteguh Fayqa. Aomori Sakura, saya serius kali ni, SF saya nak tulis pelan2 (LOL). 1 m/s sebulan gitu, wa ka ka.


Bab 1


“Hello! Hello!”

“Ya, hello!”

“Ini Abang Jim? Errr.... Abang Dzahim? Hello, hello!”

“Ya, ya, ini Abang Dzahim, kenapa? Kenapa dengan Dzahim?”

“Dia di hospital, emergency ward. Please, tolong datang, dia teruk sangat. Please datang, cepat!”

“Hospital mana? Dzahim kenapa? “

Sambil telinganya menangkap maklumat yang diberikan, tangan sudah mencapai sepasang jeans.

“Saya on the way, sekarang!”

Tuk! Tuk! Tuk! Pintu bilik adiknya Dzalia diketuk.

Dzalia dengan muka orang baru bangun tidur, membuka pintu, “Apahal Abang? Pukul
berapa ni?”

Selepas berita buruk itu dikhabarkan kepada si adik, berdesup Dzariff ke hospital dengan CRVnya. Tak sampai dua puluh minit sudah sampai, wad kecemasan dicari. Tiba di sana, di luar pintu bilik kecemasan, matanya terlihat seorang perempuan muda berpeluk tubuh bersandar pada dinding. Wajahnya kelihatan runsing. Laju Dzariff menapak ke arahnya.

“Awak kawan Dzahim, yang telefon saya?”

Buntang mata si gadis memandangnya, terkejut disapa tiba-tiba. Kepalanya dianggukkan perlahan.

“Kenapa dengan adik saya? Dia di mana sekarang?” soalan keluar laju bagai peluru.

“Di dalam, doktor nak bawa dia masuk ke bilik bedah. Dia kena pukul...” jawapan diberikan bagai separuh sedar. Masih trauma menjadi saksi Dzahim dipukul.

“Kena pukul?!! Damn!! Siapa pukul Dzahim? Dah report polis belum?” Muka si Abang sudah merah, marah dengan orang yang memukul adik, marah kepada si adik kaki merayau malam, marah kepada budak perempuan di depan mata ini....

Si budak perempuan depan mata pula hanya mampu menggeleng-gelengkan kepala...

Telefon bimbit segera dikeluarkan, nombor telefon kawan sejak sekolah menengah didail, “Amir! Aku ni, Dzariff. Aku nak minta tolong wey. Adik aku kena pukul... KPJ Damansara......”

Gadis di depannya bergerak, entah mahu ke mana, zass! Tangan si gadis digenggam erat. Talian telefon di matikan.

“Where do you think you are going? The police is on its way. Selagi saya tak tau apa yang terjadi, awak tak boleh pergi mana-mana!”

94 comments:

  1. Looo....ini penderaan namanya.... mcm minyak kete habis tgh jln.... tiba2 je engine stop....hehehe...sian u. Jgn stres2... chill... U tulus apa pun we all baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he sbb tu my first 2 words are...jgn marah...he he

      Delete
  2. Terapi Nina mendera kami....... Anyway, jangan stress ye Cik Nina..... Selalu2 buat terapi menulis tu...... Suka sangat....walaupun minda i yang terdera...... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. seh...mendera ye...hmmm 1 pg per week?

      Delete
    2. Nina, I can see that ur readers r so wise in negotiating! See, from 1 page/month dh jadi 1 page/week. Haha.

      Ekceli, u ni gila menulis jugak ni... Alahai SF, tgh tahun ni, u will be on the bookshelves!!!

      Delete
    3. haip! haip! haip!
      dont sau this...takut masin mulut u!! my workload gila2. am supposed to go out stn 3 times in feb, how is this possible?
      sbb tu nak tulis slo2. jgn lah publisher emel plak kata "nina, we have a slot for u in ....whatever month"
      i ni plak lurus bendul, masa dgn knk, derang kata feb, i pun iya kan je, tengok2 semput nak siapkan. tp dah janjikan, tanak nyusahkan org. tp i worry ending knk disappoint readers...nervous nih

      Delete
    4. Tengok gaya mcm nk termasin je... LOL

      Delete
    5. tgh tahun??? kenot!! klu 1 bln 1 bab 12 bln br 12 bab, he he doing maths here

      Delete
    6. Nina, 1pg per week? kurang tapak tangan....blog u I tadahkan.....hehe....kalau hari2 update, tak cukup blog you, blog I, I tadahkan...... Cik Aomori Sakura..... Best jugak kalau ada lagi satu tengah tahun ni kan? Hehehe.... Mendera minda Nina pulak..... No worries la Nina.....faham you sibuk..... Kalau ada entry, memang terapi dan bonus untuk kami..... ;-)

      Delete
  3. Dah habislah kuota m/s bulan ni ya... :)

    ReplyDelete
  4. laa... cik hanina nak hilangkan stress dia, kita plak stress olehnya. Nape pendek sangat??

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul... stress dia dia hilang.. kita lak yg poning..

      Delete
    2. haha abesla...nina ilang stress, kite plak betambah stress!!! kehkeh

      Delete
    3. agree.....ku ingat panas hingga ke petang. rupanya hujan di tengah hari. bila baca cerita ni, rasa macam tengah sedap2 makan, pastu tiba2 tersedak. huh! stresslah pulak. hai....terapi nina.

      Delete
    4. HE HE...idea for SF ni dah ada sampai end of story....eeee...i hv a feeling 400ms tak cukup sbb ada citer psl fmly. i'll try 1 pg per week but citer una n zahrain pun cam teringin nak tulis. its a case of too many stories too lil time

      Delete
  5. permulaaan yg menarik :) best ....... teruskan nina :)~~~~~~eida arie~~~~~~

    ReplyDelete
  6. kak... rindu dgn tulisan akak, walaupun baru beberapa minggu KNK stop utk full manuscript... baru baca part yg ni je sy dh teruja nk tahu apa yg berlaku seterusnya..... take care kak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa2 nya knk jap lg dah nak kuar...tungguuuu....

      Delete
  7. Dear BF...
    elok sangatlah tu.1 page per month? hahaha. so funny, or should i say double triple funniest. adoiyai.. i solat hajat utk u lah, blh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes i do need all the prayers i can get!

      Delete
  8. Aik??? ..baru nk start membaca..ttiba udah terhenti..hehehe....Aduhai Cik Hanina..silalah sambung ye....tkaseh...sangat2 dihargai!!!

    sila jaga diri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. k k, will try to write another pg next week

      Delete
  9. kak nina nie saje tau.. sambung la lagi... please...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn sj dear. nak tulis, bz. tak tulis, cam boleh jd terapi plak nulis ni...sigh...

      Delete
  10. wah intro pun dh mcm menarik gitu...jgn stress2 Nina comel..nnt cepat tua hehehe

    ReplyDelete
  11. Aiksss.. intro pun belum habis dah terhenti. aisehman, nie boleh mendatangkan kemarahan LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ampuuuun! ceh cam tuti, house keeper naz plak...nnt bc ttg naz n tuti lwn menjerit dlm knk :)

      Delete
  12. Nina,
    Ini awk hilang stress, akak pulak yg tension. Udah le stress menanti KNK di pasaran, bertambah stress pulak sebabkan menunggu sambungan ini cerita.huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. seh suma org kt stress larrr....sy rs guilty plak!!

      Delete
  13. Waaa... Stress cik nina da bejangkit pada saya dah. Dos n3 ni masih x cukup mengenyangkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he minggu dpn i up another pg ok

      Delete
    2. BINGGOOO!!! Bila nk savour nulis SF ni?

      Delete
    3. bingo kena btg hidung i lah!! LOL!!
      hmm 1 pg a week still manageable kut!

      Delete
    4. Nina, u hv to accept the fact that u pun addicted nk menulis. Bukan je we all addicted dgn karya u!!! Symbiosis la... Kalau dengan menulis boleh lessen ur burden n pressure, so keep on.

      Delete
    5. yup tulis cam redakan otak, but given a deadline, haiyooo. my job ni pun dah full with deadlines...thats why with SF, nak take it easy....i know, i know, youre gonna say...."havent i heard that b4?" LOL

      Delete
  14. Assalam.

    Walawei, cerita baru dah keluar. Keluar2 je terus bagi suspens. Tak cukup ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. suspens is good, kan kak yang? jg2 fayqa is the toughest among all my heroines

      Delete
  15. haip haip!!! tergatal tgn cek blog neh!!! tgk2 ade n3 bru!!hehe...haip2 alahh sket jerk..xpela...sket2 lame2 jadi bukit..wakakaka... LoL =D

    ReplyDelete
  16. salam Nina..

    Alahai apa yg menyebabkan hang stress giler..kalau pasal kerja..biasalah..kan..kitakan kuli..mesti kena buli kaw kaw..oleh pihak atasan kan..lagipun tirai 2013 baru dibuka..mestilah KPI untuk sebelas bulan akan datang akan di telik..dan diungkit pulak 12 bulan yg lepas..!!!bila pikir mmg stress giler dan mood akan ke gaung...!! so nasib baik ada blog U..untuk meng unwind kita punya mood...

    Wah..baru baca bab 1..intro saja dah buat akak tertanya tanya..apa ek yg berlaku ni..macam tragis ..pertemuan mereka dan of coz 1st impression pada gadis itu mesti penyebab yg adiknya masuk ke ICU..rasa tak sabar pulak nak tunggu minggu depan untuk E3 baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he mmg br lps review kpi. ok lah cukup2 mkn. ni stres psl projek baru, kata nak dapat tp no black n white yet, stress oo bila pk gaji staff.. syg sangat kat my staf

      Delete
  17. alahai cik nina...cam mane nak ilang stress ni...spatut nye bace=menurun, but ni bace=naik...cerciter lagi, dan lagi, dan lagi...kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. shucks what have i done/ almost everybody kt makin stress... bad bad nina!

      Delete
  18. huhai huhai.. apakah ini? apakah ini?
    intro ni buat saya stress..hahaha
    banyak beno D...nye. suspen sape Hero nih
    tapi kalo akak post 1 m/s sebulan gitu terduduk saya tunggu..huhu
    neway Tq & like it sooooo much

    ReplyDelete
    Replies
    1. hero? ada dzariff yg fayqa panggil ketua pengawas psl strict sangat, ada dzahim yg playful.....rambut cam kpop, ada abg Aisy yg tersangatlah loving n caring...so nak yg mana lekat dgn fayqa?

      Delete
    2. Nk yg ketua pengawas :) hehehe

      Delete
    3. Confirm nak ketua pengawas!! kpop saya tak gemor mane.
      Loving & caring ok tak macam x trill sgt..hahaha
      banyak songeh

      Delete
  19. ohh kak..pendek sangat ni, terseksa jiwa saya

    ReplyDelete
  20. Huhuhu tlg la jgn sbulan skali

    ReplyDelete
  21. Nina dear, kalau nak buat terapi menulis release tension kena buat kerapkali. say, one or twice a week? kalau once a month, tak release your tension tu. lagipun, u buat kitorang lagiii tension ramai2, tak baik tau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. i sokong U..seratus peratus..sbb stress..asyik nak bukak blog hang ari ari tiap tiap bulan sampai U post...yg baru...!!!

      Delete
    2. sorry sorry apple n ida....will try to write this monday...

      Delete
    3. thanks for prihatin dengan permintaan kami..love u ketat ketat..will be waiting ..for Monday...yeay...new E3!!!!

      Delete
  22. Waaaaa...ni ?mendera pe?baca namanye....penulis stresss....pembaca g lastresss..bc. yg tergantung ?cm ni...smbg cepat ye nina...

    ReplyDelete
    Replies
    1. monday ok! seh sy ni mudah cair btul dgn readers!

      Delete
  23. nina... your effort is very much appreciated okay. walaupun tgh stress, masih ingat pada kami your fans. cerita yang menarik walaupun entrynya kontot....buat orang ternanti2 sambungannya. tapi jgnlah dera kita org pulak ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Z kt citernya menarik :)
      will try to write this monday, cuti kan.

      Delete
  24. wow....ada citer baru (thank u).
    my tension hilang sekejap ah nina,after baca new n3 nih. :D
    sihatkan minda n hati ya...moga semua keja jadi mudah.



    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha zue sorang yg kt hilang tension!

      Delete
  25. Nina, I respect your new resolution, to write SF slowly becoz u want to savour writing it! But 1 page for 1 month is really torturing!! I think your other ardent readers would feel the same... (Indirectly declaring that I'm your hardcore fan) haha...

    Your stories = marijuana, x dapat mmg x tentu arah.

    Whatever it is, my prays are always for u. Hoping that u n your partner in crime will find the best way to handle the new project. Chill...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo do u know that ardent is one of my fave words, another is amicable!
      oooo i ni pengedar ganja ye ke ke ke
      tq for yr prayers re: my new project. bkn i je stress or lain kat ofis pun stress he he

      Delete
    2. Nina, I suka pakai ardent sbb kononnya berangan i ni John Grisham's ardent reader. Hahaha... Skrg ni u la pulak.

      Eh KNK Dah nk keluar ke? Wow, good news on my birthday!!!

      Delete
    3. have i read john grisham? i dont think so, for non-romance novels, i like non-white writers eg indian writers writing in english, arundhati roy etc

      Delete
  26. I hate waiting! Sma mcm tgu pms jugak....huhuhu...tpi nk buat cmne tgu jugak coz ur story mcm cocaine to me.... lol

    ReplyDelete
  27. larr td ada yg kata i edar marijuana. ni u plak kt i edar cocaine... berat nih! :)
    niway klu ada rezeki, knk may come out real soon, stay tuned...i will update here!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo riport kat anti dadah...agak2 u kene hukum gantung mandatori ke kene sebat je nih Nina hahhahahahah

      Delete
  28. bukak2 je blog...dh ada cite baru, walaupun cenonet tp pengubat stress i nie ....
    weken yg pjg minggu nie boleh la nina post n3 baru ye ... :)

    ReplyDelete
  29. fuhhhhh...baru sempat bace.....nampak sgt ke'bz'an i nih hahhahah

    erkk?????banyak persoalan bergayut2 dlm kepala nih....
    a) betul ke dak pompuan 2 kenai zim 2...ntah2 zim yang tolon dia ms dia nak di apa-apakan x?
    b)mesti abang zim ni syg sgt kat zim kan terus p hospital 2 bila dgr cite 2
    c)abng zim 2 panas baran ke? tegas ke? yg penting hensem x? hahahhaha
    d)mesti pompuan 2 nama dia faiqa kan....mesti byk cabaran hidup yang dia kene lalui utk bahagia sbb 2 tajuk dia SF kan?

    NINA: byk soklan merapu dari yg betul nih...so u bertabah saja la hahahahhaha

    ReplyDelete
  30. ala..nape pendek je? <--baca dengan nada x puas ati..hehehe...
    x pe sabar menanti next n3..dasyat gak abg si dzahim ni..garang..

    ReplyDelete
  31. aip... dah ade citer baru ye, ...:), citer awak best sokmo tapi pendek nau entry nih...lom puas bace dah abis..he3x..
    Hanina, kalau nak wat entry sebulan sekali.. make sure panjang2x sikit citernye satu2x bab tu...idak le meleleh air liur kiteorg nak tunggu bulan kedua punye next story...:)
    tapi kalau boleh jgn le sebulan sekali je update..baca cerita awak ni terapi untuk saya tau ^_^

    ReplyDelete
  32. pendeknya~~~..baru nak layan tiba2 dah habis.potong stim betul.haha

    ReplyDelete
  33. Replies
    1. Silap ejalah...terapi....wink...wink

      Delete
  34. Nina...whoaaaa..whoaaaaa..novel baru..bravo!!!

    ReplyDelete
  35. laju kak nina..!! laju..!! heheh..

    ReplyDelete