Monday, 14 January 2013

Kisah Naz & Khaalish - Manuskrip

Alhamdulillah, pagi tadi saya telah emailkan manuskrip KNK kepada penerbit.

TQVM saya ucapkan kepada rakan-rakan di alam siber ini yg telah banyak memberikan sokongan dan semangat untuk menyiapkan KNK.

TQVM juga kepada Karya Seni yang sanggup menerima manuskrip saya.

TQVM esp kepada Pn Aida dari Karya Seni yang sangat baik hati. Walau pun saya terbabas deadline, dia tak marah sekali pun, siap kata pula "Nina ur cute". Walaupun dia dikejar deadline, cool je dia.

Saya tak tahu bila KNK akan diterbitkan. Nanti saya tanya Pn Aida ye (tapi sebenarnya malu juga nak tanya).

Yg paling best ttg tulis KNK adalah u all sebenarnya...seronok berinteraksi dgn u all di blog, di FB dan di emel. Nanti dah tak tulis, miss u all tu yg gatal tangan nak tulis lagi tu.

Seteguh Fayqa? ooo I need a break first. Konon, nnt kang 2, 3 hari muncul ceritanya di sini. Kalau ye pun, saya hanya akan tulis 4 m/s seminggu :)

Gonna miss u all!!

I really hope that KNK will not disappoint...

Much love.
HA

P/S: abt me signing and mailing you the books, so far tak leh janji sebab bulan2 mendatang saya ada long trips out stn. klu KNK keluar semasa saya out stn... tak boleh lah saya nak do the signing & mailing out.

92 comments:

  1. Tumpang happy dgn progress ni. Saya doakan yang terbaik utk KNK. Andai kata tak ada rezeki utk dptkan signature u tak apalah. Janji KNK diterbitkan. It was a pleasure knowing u, ms writer. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm... as usual berdebar2 nak tunggu kuar. re: signature, i'll try think of something, what to do...

      Delete
  2. Tahniah ... xsbr nk tggu buku nie keluar kat pasaran ...:-)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, dah siap tak sabarnya nak baca...Buatlah cerpen khas una dgn zahrain cik writer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup nak cerpen edisi khas una & zahrain... plssss nina. rindu diaorang.. :)

      Delete
    2. setuju setuju setuju.....please nina.... :D

      Delete
    3. tq dears...idea ada, masa tak de :(

      Delete
  4. Thanx 4 writing...x sabar nak tgu novel tu kluar. Hopefully x lama lg dpt la baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome! nnt any news from publisher, sy ckp kat sini ye

      Delete
  5. Alhamdulillah.. Congratez sis.
    Xsabar nak tunggu KNK and xsabar jugak nak tunggu novel terbaru dr HA. Mesti best. thankz nina, akhirnya siap jugak kan KNK. Nanti roger2 k kalau KNK dah keluar. love it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berdebar2 ni...harap2 KNK menghiburkan... nnt sy roger2 of koz

      Delete
  6. bebanyak tahniah dek...akn terlahir novel u yg akk tk sabar tunggu dek..hope KNK cepat2 berade di pasaran dek...hehe gelojoh nyer akk ...tk sabar nk peluk novel u...agar u sukses dlm berkarya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm for yr doa... really appreciate it

      Delete
  7. Nina..story baru xde ke?cerpen ke?
    miss u so much writer...huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. irene...m taking a breather 1st. sy tak pernah tulis cerpen...mmmm, dlm kepala sekarang asyik ingatkan Seteguh Fayqa

      Delete
  8. Yey even HA slalu outstation to KNK bejaya disiapkan tebabas beberapa ari je kan..stuju ngan Eeyta ,buatlah cerpen khas pasal una dgn zahrain

    ReplyDelete
    Replies
    1. syarp...seminggu dua juga terbabas, sib baik org kuat KS cool jer!

      Delete
  9. Penulis,
    Tahniah kerana menyiapkan manuskrip bagi novel KNK. InshaAllah, harap-harap Pesta Buku nanti novel ini akan diterbitkan. Teruskan usaha anda kerana anda adalah penulis yang kaya dengan idea dan ilham. Tahniah sekali lagi.
    Boleh buat permintaan tak?

    1) istimewa cerpen PMS
    2) sedutan atau petikan kisah sedih dalam KNK

    hahahaha.tiba-tiba.guna.ayat.melayu.rasmi.jangan.marah.ek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, sokong zara... dua2 di atas amat diharapkan... hihihi, lau buat surat rasmi leh dpt kot...???

      Delete
    2. Surat rasmi? erm... boleh sangat. tugas rasmi zarra pun memang buat surat menyurat.

      Delete
    3. best kan kalau ada istimewa cerpen PMS...sy sukung saudari zarra 100% hehe

      Delete
    4. terima kasih, saudari zarra zuyyin. berkenaan cerpen itu, faktor masa adalah tidak begitu memberangsangkan. ceti2 banyak berkeliaran sehingga saya bertafakur diam2 dalam ofis saya (LOL). manakala mengenai petikan sedih pula, insyaallah saya akan usahakan dalam sedikit masa lagi... (aik....kan dah final teaser?)

      Delete
    5. wah, sekian lama akhirnya saya skodeng jugak blog puan dengan hati yang walang. banyak ceti yer, hayunkan aje dengan payung2 sama mereka. masa untuk keluar daerah sudah tahu ya? masa untuk KNK keluar kilang belum tahu lagi? erm...apapun perancangan Dia lebih sempurna. akan selalu menanti. [cewah, macam tajuk novel..hahaha]

      Delete
  10. Cik Nina Syg,

    Tahniah, hopefully KNK diterbit seblum awk outstation. By d way, thank you sbb dpt siapkan KNK akhirnya. X sabar-2 sy nk peluk KNK bila diterbitkan nanti. Luv you dear, always.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear has, penerbit belum bg tahu tarikh KNK akan keluar, manakala saya pula sudah tahu tarikh saya akan keluar (out stn). so kita tengok clash ke tak. tqvm for yr support!

      Delete
  11. eheheheh....1st of all, nak ucap tahniah la sbb berjaya siapkan KNK walaupun banyak gangguan dari kami2 kat sini n kat fb jugak muahahha...lagi nak ucap tima kasih jugak sebab sudi layan kerenah n kesengalan kami yang pelbagai nih la...termasuk saya jugak la 2...macam2 ade...lagi nak bg tau juga...kalo ade rezeki dapat KNK yang ade TT Nina cam yang sebelum2 ni (mcm byk je kan buku u 2 sampai sebelum2 ni padahal 1 je baru hahahhaha) 2 kira bonus la ...kalo dah xde rezeki nak wat cam ne kan...tgk je la cam ne nanti...lagi just nak gi tau kalo kene rest dulu dari penulisan..rest je la ...mungkin dgn rest utk sementara idea yg akan dihasilkan utk next story lebih segarkan? 2 je la kot versi merapu meraban kite hahahaha

    p/s : teringin sgt nak jumpa Nina face2face...2 pon kalo ade rezeki la...kalo xde kat sini pon cukup hahehehe
    GANBATTE!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm for yr support cik strober...psl sign tu akan diusahakan. psl face2face tu aiyark! awak tahu kan saya ni dara pemalu he he he. haahlah Seteguh Fayqa ni saya tak nak mulakan lagi, nak rehat sebulan dua...jeng jeng jeng, kita tengoklah ye....

      Delete
    2. anak dara pemalu.... nak sokong atau nak dukung?

      Delete
    3. he he he mmg tak masuk kategori anak dara dah, tapi masih malu dengan readers...:)

      Delete
  12. Chaiyok Nina...cant wait ! nad congrat 4 your 2nd newborn baby !!!

    ReplyDelete
  13. Best...can't wait for KNK...hopefully boleh sign like PMS n hope i will be the first To get it...congratz for the awesome stories...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq for saying that they are awesome...yg menulis ni kalau bibakar semangatnya baru idea melimpah ruah

      Delete
  14. excited sgt2 KNK dah smpi ke publisher. dah terbayang2 peluk KNK bulan depan.. hihihi. title maintain ke dear? pls la uasahakan signature tu... nina x payah pos sendiri, just sign je kat KS office so u x bz sgt mcm order PMS dulu... all the best nina & hope ur next project start soon. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengar kata title maintain.... erk nak pergi ofis KS, malu ai!

      Delete
  15. Nina...congrats sebab berjaya siapkan manuskrip KNK untuk we all. Tanpa Nina, tak dapatlah kami memeluk KNK. Agak2 kalau Nina kena pergi out station masa KNK keluar, lepas tu nanti balik buatlah special entry tentang Una & Zahrain pulak. Banyak permintaan nih...chaiyok! Go Nina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm Zalida. uhuk uhuk..selalunya kalau out stn, blk cam nak pitam jer sbb letih. sian...ramai yg miss una n zahrain...

      Delete
  16. Tahniah Nina...lps projek KNK nie, buatla projek yg lain plak k ...nnt kita org rindu kat blog nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqv, Yang...next projek insyaAllah Seteguh Fayqa...tp nak rehat dulu, nak siapkan kerja2 kat ofis...

      Delete
  17. Tahniah2x...... Sekarang the waiting period........huwaaa...... Tak sabar nak dapat senaskah KNK...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq tq! sy yg tunggu berdebar, harap2 readers dapat terima KNK

      Delete
    2. In syaa Allah...... Gud luck Nina..... My daughter suka buku PMS coz ada nama dia...her name is Naznin Hanina....so she's very excited to see part of her name printed dekat cover buku...... :-)

      Delete
    3. ooo Naznin Hanina, how sweet. Apa makna Naznin, saya ada kawan dari Iran, namanya Nazanin.

      Delete
    4. Nazneen means beautiful..tp I pakai spelling Naznin....nama cari kat internet....hehehe

      Delete
  18. Tahniah Nina! X sabar nak dapatkan KNK. Silent reader je kat sini tapi PMS dah pun berada dlm koleksi novel2 saya...best sgt. Ada facebook ya..apa nama FB nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm rubiyanti...my fb is Hanina Abdullah, gambar profil gambar cover PMS

      Delete
  19. Assalam. Congrats for the succesful completion of KNK. Finally! Apa tajuknya?
    Setuju, cerpen about una n zahrain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, tqvm! Tajuknya still KNK, insyaAllah. Cerpen....hmmm...ramai yg minta, kena diusahakan tu

      Delete
  20. looking forward to own the book!! bravo nina!!

    ReplyDelete
  21. Congrates Nina! finally ya...hehe wish u have much more fantastic ideas in writing much more fantastic stories in future. All the best.

    ...start to counting days... yeah! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm! kalau dapat tulis Seteguh fayqa n the one abt Habibah Jantan, I will be very happy!

      Delete
    2. Habibah jantan??? Wow citer pasal apa lak tu? Sound differ...classic abis nama hehe

      Delete
    3. Tapi Habibah Jantan tu kena buat research sikit sebab hero n heroine arkitek...malu pulak nak interview kwn yg kerja arkitek ...kalau kata kat dia saya interview sebab nak tulis novel, sure terjojol mata dia! he he he

      Delete
  22. Congrats sis. Happy da abis exam plus happy to hear KNK da siap. YEH!!!!! Now can't wait for it to be out. :)

    ReplyDelete
  23. Congrats Dear!! Finally siap juga...tak sbr nak tunggu KNK novel hee...

    Nina, cerita baru yg nina citer dlu tu, boleh kasi kitaorang baca tak sikit2? ;) ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi....teringat dia kat citer tu? seteguh fayqa? Renn...sorry abt yr accident. you tak apa2kah?

      Delete
  24. All da best 2 u Nina! Love both ur novel so much!

    ReplyDelete
  25. me too..can't wait for it..seday sbnrnya kali ni tak dapat nk bli dari writer..tp kalo sy ckp saya sanggup tahan sampai nina balik aci tak? nak juga yg nina sign xmo bli kt tmpt lain..huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azlin, sdg fikir nak order sticker, then send to the publisher to be pasted. that way i can sign before i gi out stn

      Delete
  26. Hanina,

    TAhniah dh siap man...so skrg kena tunggu kuar ye? bila la tu...jgn terlepas sudah..nk jugak yg ada auto nina, buleyy???

    ReplyDelete
  27. no singing and mailing out? sobs sobs.. tp x pe la.. i of coz will understand to your working demands.. no worries.. owh X SABAR NK TGU KNK KUAR!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. singing la pulak.. wahaha.. signing was what am trying to type.. kehkeh..

      Delete
    2. will stickers with signature work?

      Delete
    3. Nina, the idea is great. At least your fans dpt something kan? Kalau saya, very much appreciated walaupun sticker!

      Delete
    4. Cik Hanina...hatta 'sticker'sekalipun sgt2 dihargaiiii...tima kaseh!! Nk kena order cepat2 ni pasai nk masuk list 'tercepat'...

      Delete
    5. hari khamis cuti ni, kena tempah sticker...hmm nak taruk gambar apa ye? gambar travel2 kan!

      Delete
    6. yup2 sticker pun bole la.. hhehehehe.. nak buku nak buku... *sambil pegang sepanduk - nak sticker besar2* hehe :p

      Delete
  28. Salam again to nina...

    Tahniah sbb dah siap manuskrip KNK. All ur hardwork
    worth evey penny.
    Tak sabor nak tahu kesudahan kisah KNK.

    Semoga terus berkarya dgn kisah cinta unik yang lain pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kisah cinta unik? hmmm seteguh fayqa is actuall more down to earth...kita tengok cemana ye

      Delete
  29. Wah..tahniah nina..hopefullybx tggu lm utk KNK terbit...
    X sbr rs nyer...ye la dr bab mula lg dh follow...haruslah x sbr nk tggu klua

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm for yr support, sbg writer, sy harap readers akan suka....

      Delete
  30. kak nina, sy cari kak nina kt pesbuk tak jmpe pn.. pakai name glamer ek? heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha its Hanina Abdullah, dah habis glemer nih! he he

      Delete
  31. Salam & A BIG CONGRATS Babe...muah,muah,muah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm... tp hati tak sedap sebab last part of knk was sooo rushed

      Delete
  32. Salam Nina..

    pergh..meriah giler blog ari ini...rasa macam something is missing dalam diari hidup kita orang bila KNK tidak bersiaran lagi..by d way..congrates Nina for having d MSS ready and hopefully dapat baca masa pesta buku..hopefully juga dpt yr signature..kali ni..nak besaq besaq..Dan akak doakan novel ini juga akan mendapat menduduki carta teratas bagi MPH dan juga kedai buku Popular..

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pun miss gak naz n khaalish....skrg ni fayqa plak melambai2...ish2

      Delete
  33. salam. Can't wait to read your next book. Fell in love with PMS. Simple and the bomb..lol. Dah jadi one of my fav malay authors. Keep up your excellent work. congrats!!!!

    ReplyDelete
  34. jatuh cinta dgn PMS!! then, dah beli KNK....so far, interesting!! dah jd peminat setia Hanina Abdullah :) weee~~

    ReplyDelete
  35. iya jatuh cinta ngn PMS n KNK ....i really do nina...when the nex book will b launch

    ReplyDelete