Saturday, 17 November 2012

Kisah Naz & Khaalish Bab 25


Bab 25, peeps!

Saya sedihlah. Banyak juga dapat email dari readers yg cari PMS di kedai tak jumpa. So saya pun meronda 3, 4 kedai buku di Lembah Klang, pun tak jumpa PMS. Saya call bos Penulisan2u. Dia kata bagi tau dia kedai mana yg tak ada PMS, his team will follow up. So boleh tak minta tolong you all. Kalau you all ke kedai buku, tak nampak PMS, could you please, please, pretty please, tell me via email or leave a comment here. I would sure appreciate it!!


Bab 25

Balik ke hotel malam itu, Naz menulis macam orang kena rasuk. Ideanya datang mencurah-curah. Lenguh jari-jarinya menaip, dia bangun membancuh kopi, rehat sebentar. Minum kopi sambil duduk memandang ke luar tingkap bilik hotel, merenung bulan di langit. Memikirkan siapa lagi kalau bukan jejaka yang sudah pandai menyanyi lagu Siam itu.

            “Hailah Naz, tak sangka sungguh. Kena nyanyikan lagu Siam, cair kau. Of all the things! Hmm, agaknya kalau dia nyanyikan lagu tu siang-siang hari, terang benderang, efeknya sama jugake?” Tanya Naz kepada diri sendiri sambil ketawa kecil.

            “So Naz….esok di airport, apa kau nak cakap? Good bye forever? Hope to see you again? Let’s explore what we have?” nafas ditarik dalam-dalam.

            “Atau cakap saja pada dia…. Solat or ship out?!!” Naz tergelak kecil.

            “Awek-awek dia pula? Quota dia ada empat….Arrrghhh!! Kenapalah hati aku tak terpikat dengan lelaki yang simple, yang…yang…tak kompleks macam dia!!”

            Malas hendak memikirkan benda yang dia sendiri tiada jawapan, Naz kembali menulis.Sehingga masuk waktu solat subuh, dia mengambil wudhu, solat dan boom! Tumbang di atas katil.

            Pukul Sembilan pagi, telefon barunya berbunyi-bunyi. Sekali, dua kali. Dek kerana peristiwa semalam, skrin telefon direnung betul-betul.Ada panggilan Skype dari Khaalish. Tidak dijawabnya kerana tidak mahu Khaalish melihat auratnya sekali lagi. Dalam berkira-kira hendak menelefon Khaalish, dia terlena semula.

            Pukul sembilan setengah pagi, telefon hotel pula yang berbunyi. Nyaring sekali. Tangannya dihulurkan dan gagang telefon dicapai.

            “Hum?”

            “Good morning, sayang,” terdengar suara romantik yang dia kenal.

            “Hum,” nak protes panggilan ‘sayang’ tu pun tak ada tenaga.

            “Belum bangun lagi?” lembut suara jejaka di hujung talian.

            “Menulis semalam,” jawab Naz dengan suara orang yang masih separa tidur.

            Senyuman Khaalish makin lebar, suara Naz seksi sangat, tak sabar rasanya nak bangun setiap pagi dengan gadis selamba itu.

“Banyak menulis?”

            “Hmm.”

            “Good for you. Nak tidur lagi ke?”

            “Ergh, pukul berapa ni?

            “Sembilan setengah.”

            “I better get up, don’t wanna miss breakfast.”

            “Great, I’ll join you for breakfast.”

            “Hah? Saya nak sarapan kat sini saja.”

            “Ya, I’ll join you.”

            “Nak drive kesini pagi-pagi buta ni?” tanya orang yang tidur selepas solat subuh.

            “Sayang, I am already here. Dari pukul sembilan tadi.”

            “Hah!! Apasal tak cakap? Kejap-kejap, saya mandi,” terus talian dimatikan.

            Terkocoh-kocoh Naz mandi.Lima belas minit kemudian, dia sudah tiba di lobi. Khaalish menilik jam tangan, terpegun dengan Naz yang begitu cepat bersiap. Mana tidak cepatnya, tanpa berbedak, tanpa berlipstik, dah siap.Minah sempoi!

            “Tak nak breakfast di tempat lain?” Tanya Khaalish.

            Zaim Khaalish nampak segar di pagi hari. Dengan bauan pewangi entah jenama apa masuk ke dalam hidung Naz, memenuhi paru-parunya sehinggakan terlupa Naz untuk melepaskan nafas.

            “Naz?”

            “Hah? Sorry, kepala weng tak cukuptidur,” nasib baik otak masih boleh fikirkan alasan yang bernas.

            “Nak sambung tidur?  Nanti boleh pesan room service,” lembut Khaalish memberikan idea.

            “Weh! Caring siot! CAIR!” di kepala.

            Di mulut, “Di sini masakan Indianya, best sangat. Don’t want to miss it,” jawab Naz, sebetulnya pun.

            “Kalah mamak?” Tanya Khaalish sambil ketawa kecil.

            “Awak rasalah sendiri,” jawab Naz.

            Dalam hati, Naz membebel kepada diri sendiri, “Alahai, mamat ni senyum, aku terketar lutut. Dia gelak, jantung aku macam nak melompat keluar. Kalau nak jaga kesihatan mental, kena cepat-cepat balik ke LuangPrabang nih.”

            Dalam kafe, mereka terus ke kaunter buffet, mengambil makanan kemudian mencari sudut yang agak terlindung. Khaalish duduk di meja, bersedia untuk makan. Manakala Naz hanya meletakkan pinggannya dan terus ke kaunter buffet semula. Sebelum terbang ke Luang Prabang, wajib makan puas-puas!

Terjungkit juga kening Khaalish, “Kuat makan betul awek aku ni!” Tapi mengingatkan susahnya mencari makanan halal di LuangPrabang, kasihan pula dia pada Naz.

Balik ke meja makan, sudah ada seorang perempuan cantik bergaya berbual dengan Khaalish.

“Hai, baru tinggalkan beberapa minit dah ada langau yang datang? Kalau gini, penatlah siapa yang jadi bini mamat ni!” keluh Naz.

Wajahnya dihiasi dengan senyuman manis, langkah dihayun ke meja.

“Hai!” Naz menyapa mesra, Nampak muka Khaalish tidak selesa.

“Hai,” jawab si perempuan cantik yang masih berdiri itu, matanya memandang Naz dari atas ke bawah.

“Eh, tak duduk ke? Do join us,” Naz menjemput, senyum manis masih di bibir. Dia sendiri meletakkan pinggan penuh berisi makanan dan duduk.

“Err, you don’t mind ke?” Tanya perempuan itu kehairanan. Si Khaalish pula sudah berkerut dahi.

“Eh, nak kisah apa? Duduklah, sarapan sekali. Boleh you sembang-sembang dengan Khaalish.SayaNaz, kawan lama Khaalish,” dengan mesra tangannya dihulurkan kepada perempuan cantik itu. Khaalish di hadapan sudah menjungkitkan kening.

“I’m Xandria, nice to meet you. Actually, I baru saja habis sarapan. But I’ll have coffee with you guys. Khaalish ni bukan senang nak jumpa dia,” kata Xandria sambil melabuhkan punggung di sebuah kerusi.

“Khaalish, tadi saya nak ambil paneer kulcha, tapi dah habis. Cefnya baru nak masakkan lagi. Awak tolong ambilkan boleh?” dengan senyuman terlebih gula, Naz membuat permintaan.

“Paneer kulcha?” Tanya Khaalish sambil bangun. Hatinya tidak sedap, entah apalah trick si awek selamba ini.

“Dua keeping ya,” minta Naz, matanya berkelip-kelip.

Baru sahaja Khaalish melangkah pergi, Xandria bertanya, “Dah lama kenal Khaal?”

“Lama dah, kami ni childhood friends, we practically grew up together,” bohong awek selamba itu.

“I guess you’re not one of his girls,” ayat penyata, lebih kepada ayat maut sebenarnya.

Terjungkit kening Naz, “One of his girls? Oh puh-lease.”

“I dah agak sebab you’re just not his type,” balas Xandria.

“His type tu macam mana?” Tanya Naz dengan riak muka yang suci. Jus oren diteguk.

“Oh, Khaal always go for the gorgeous, model type,” jawab Xandria lurus, “eh….sorry….I tak maksudkan you ni tak gorgeous…maksud I, Khaal likes girls who dress up well. Err… not to say that you…”

“Chill, Xandria. I get what you mean. I memang suka pakai baju yang selesa,” selamba sahaja Naz menjawab.

Seluar dan baju kain kapas polos potongan besar, standard baju dialah. Nak berblazer dengan pencil cut skirt segala macam Xandria, sorrylah.

“Lagi pun, if you’re one of his girls, mesti you tak ajak I duduk sekali,” komen Xandria.

“Well, are you one of his girls?”

“How I wish..tapi susahlah, I sekarang kerja kat Hong Kong. Susah nak jumpa Khaal. Balik sebulan sekali pun dia busy memanjang. Habis tu bila nak jumpa, takkan nak harap dia fly ke sana,” polos sahaja Xandria membuka cerita.

“Oooo,” komen Naz, riak wajahnya penuh dengan empati.

“Long distance relationship ni susah.”

“I agree.”

“Kita tak ada… berlambak perempuan kat KL ni yang sanggup nak temankan dia.”

“Betul, betul.”

“Kita yang jauh, asyik bimbang, dia boleh setiakah?”

“Haah.”

“Sekali petik saja jari, sepuluh mari… Itu masa kita di KL tu.”

“Sepuluh? Wow!”

“Mak bapa jutawan, awek mana tak mahu.”

“True.”

“Muka, badan, kalah artis, kalah model.”

“Hmm.”

“Tengok kereta dia saja, perempuan sudah berbaris.”

“Iya?”

“Sekali keluar dengan dia, gerenti angau sampai bila-bila.”

“Oh, gitu?”

“Romantik…..pergh!” Muka Xandria sudah dreamy.

Naz yang sedang mengunyah makanan, hanya mengangguk-angguk perlahan. Matanya melekat ke wajah Xandria.

“But if he makes a move, no matter how many girls are chasing him, no matter how well my career is going, I’ll grab my chance. Then fight for exclusive rights,” bisik Xandria sambil menjungkitkan kening, “but sadly, he never make a move.”

“Never?”

“Ne-ver.”

“How come?” Tanya Naz sambil merapatkan telinganya.

“Saham dia tinggi, buat apa nak settle with a girl.”

“Hmph, makes sense,” komen Naz. Kuey tiaw goreng di garfu di depan mulut, terlupa pula nak disuapkan ke mulut.

“But then, I heard a rumour,” bisik Naz. Giliran Xandria pula merapatkan telinganya.

“What rumour?” Xandria berbalas bisik.

“Dia dah bertunang,” bisik Naz lagi.

“Haaaa!” dagu Xandria sudah jatuh ke lantai, “Bila?”

“Sejak kecil, dengan anak kawan baik mak dia.”

“Kidding?” Tanya Xandria, matanya sudah buntang, “Bila derang nak kahwin?”

Baru sahaja Naz nak sambung gelembong, tiba-tiba….

“Hi girls! Bisik-bisik apa ni?”

Zaim Khaalish sudah berdiri di tepi meja dengan pinggan yang berisi paneer kulcha di tangan.



101 comments:

  1. Naz... Awak mmg sempoi.. Xperia, kau akan terkejut beruk nanti bila si jejaka pujaan kau tu perkenalkan siapa naz.. Agak2 apa halangan derang nak kawin ni ya???

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHHAAAA Xperia !!

      really made my day, ina and nina! Bothcomments are so hilarious! XD

      And minah selamba, as always the replies !! ... XD

      Delete
    2. seh..perlukah saya tukar nama Xandria utk versi cetak? dilema sungguh! he he he

      Delete
    3. Eh.. Tak perlu tukar cik nina (pn nina) hee.. Saya ni yg jahat pi tukar2 nama org.. Nasib cuma cerita klu betul2 dah kena pelangkong ngan tuan punya nama dan si pemberi nama...

      #mmg betul PMS susah nak dpt, saya 3 kali masuk popular baru dpt tupun tinggal 1. Dah nak keluar dr popular tp toleh utk kali terakhir ehhh.. 'Mcm ku kenal je'

      Delete
    4. Td sy g pusing mph setia city mall..mtak nampak PMS pun!!!

      Nina...tertanya2 what happen next to KnK !!!!

      Delete
    5. ina: saya pun tak perasan tp bila readers emel saya kata susah nak jumpa pms, barulah saya merayau ke 3, 4 kedai, mmg tak ada. tp pihak publisher dah kata they will look into it

      Delete
    6. anissa: tqvm for the info, saya dah maklumkan kpd publisher. KNK di blog sampai bab 30 jer...so its going to stop soon

      Delete
  2. Hahahaha senyum je dapat nak bantai gelak tetiba ingat dah tgh malam pulak
    Obtw thnx k nina for this selamber entry!! love it so much..
    imma be a great silent reader but xsesuai dah since i wrote this comment..
    All the best! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah, buat apa stay as a silent reader, join us here, merepek2 di sini, as my motto goes "life is stressful enough as it is" he he. thx for reading (in case you nak submerge balik as a silent reader :)

      Delete
    2. prefer dgn reading than writing lol so just enjoy the life whatever happen hmmm hahaha wc insyaAllah akan cuba utk stay on comment
      Tido!tido! Esok kerja pastu nak type entry lagi kuikui
      Wish ur hand n mind keep moving aminnn :D

      Delete
    3. ha ha hand and mind keep moving. dear, jln citer dah ada dlm kepala tapi tak de masa nak taip. mana keje lagi, mana babies lagi....emm esok keje dgn mata pejam larrr

      Delete
  3. Suka dengan Naz.. pandai ek.. dalam diam tu. Tau, hati tengah berasap sakan. Chill!
    bab dia kenakan awek tu memanglah. Ni dah terguling-guling atas katil. Pn Nina, best lah awak.. Nak kena menuntut ilmu nih. Boleh? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ho ho, we have a mutual admiration club here LOL. sy suka sangat bab 19 awak yg ada ducati kat luar rumah tu, meremang bulu roma, better citer cepat2 psl tunang mr insiyur tu, tak sabar ni. yr style of writing kan, cliff hanger at every ending of yr chapter...pendera mental betul wa ka ka!

      Delete
    2. erm..boleh join tak? ngee. bab 20 dah masuk blog. kerja keras utk seterusnya. pastu terbongkang lah jawabnya.

      Delete
    3. dear dulu i rooted for dr am, lepas kes '3P' tu dak lagi, aiseh nak ke kawin dgn org yg tak matang fikiran gitu, melulu je mulut. tp mr insiyur tu dah bertunang ler pulak. tunang yg bahagia ke atau tunang yg tak bahagia. bak kata Naz, kapal terbang pun kena rampas.... ha ha ha

      Delete
    4. Pn Nina sayang (prosa melayu klasik sikit, ngee) tu lah, Naz kata kapal terbang pun kena rampas. Nani kata agak-agak nak terbabas, matikan je enjin terus. erm, camner ek nak cakap. SAJC tiba-tiba jadi kisah berat, entah ke mana shaf melalut sebenarnya.ngee. takpe, pasni kita tengok versi tuan insiyur lak. nak bagi dia melangkau dunia sastera pulak. org kejuruteraan ni lain sikit. dia kata dia nak, dah masuk mulut naga pun dia sanggup seluk p ambil. percayalah.. ramai yg nak berkenalan dengan cik tunang dia. tunggulah...

      Delete
    5. ooo nak seluk mulut nagaaaa waaaa...cant wait! osso tunang dia stok apa ye?

      Delete
    6. bila my fav writers berstory morry, kita jd je pembaca setia... hrp2 terpecah rahsia SAJC & KnK... hihihi..

      Delete
    7. norana, jln ceritanya panjang lagi...nak cerita pun banyak lah

      Delete
  4. Alahai brape pg ni nina...esk mlm up lg ye..tqvm

    ReplyDelete
    Replies
    1. 8 pgs, sumpah 8!! (siap bersumpah sebab nnt ada sj yg akan pertikaikan wa ka ka)

      esok mlm...? rasa macam nak tp tak tau lah ada kudrat ke tidak. saya ni ahad pun keje...

      Delete
  5. Dear hanina,
    I'm from Batu Pahat, Johor. Br berpindh ke district ni actually n br pergi 3 buah saja kedai buku. 2 buah cawangan Popular n 1 caw Perintis. Mmg x jumpa PMS. Tp i dpt bli PMS online dr penulisan2u. Hope this info could help

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm for the info dear!! Saya pun tatau kenapa PMS tak di restock...sedih la. Tp sy bukan faham sangat ttg books distribution system. TQVM ye for yr info!! Really appreciate it!

      Delete
  6. betul tu hanina..lucky that i bought it thru' u..if not maybe I still wandering for the book...btw gudluck n keep the gudwork...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila tengok kat rak buku kedai, pms tak ada, sedih ooo. buku lain semua ada... dono y. then readers plak antar emel kata jenuh cari tak jumpa...hopefully p2u can solve the issue, Insyaallah.

      Delete
    2. Think +ve...it sold out :)

      Delete
    3. but how come other bestsellers penuh je kat rak buku?

      Delete
  7. hahhahahahaa.. kacau daun la zaim ni.. br je nak tgk reaksi girls yg dress up well tu.. bila naz kata.. im his fiancee :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss, Naz nak gelembong tu.... sib baik Khaalish sampai, kalau tidak entah apa2 citer dia bancuh...

      Delete
  8. hahaha...naz oh naz pandai nye wat lawak n bergosip gak... nape dek ciput sngt tk sempat nk feel neh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis norihan...8 m/s!! sis...bersedialah...around chap 30 gitu, KNK akan diberhentikan di blog...(pas tu saya akan cuba taip sepantas robot)

      Delete
  9. Can't wait for this masterpiece :) awesome lah... ;)

    ReplyDelete
  10. Haha naz mmg len dr yg len... X perlu nk dress up well sbb naz ada aura yg gurlz len xde

    ReplyDelete
    Replies
    1. she's a wise old soul...banyak pengalaman, luas perjalanan, matang, tak mudah melenting....no wonder khaal rasa tenang bila dgn dia kan?

      Delete
    2. She's the hidden gem gtu kn...

      Delete
    3. rough on the outside but brilliant inside...

      Delete
  11. nina,

    membaca bab 25, sambil mendengar anak2 berceloteh / bercerita ttg hidup dan sesekali memberi pandangan ttg kehidupan kpd mereka. mmg tak boleh nak beri tumpuan kat novel ni...esok kena ulang baca esok....yg pasti mmgg best :)

    cepatlah keluar novel....tak sabar nak tunggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh..esok ahad, no wonder ramai yg belum tidur. i am so surprised that ramai juga yg komen malam2 buta nih :) cepatlah kuar novel? aiseh, sy cuba taip laju2 :) doakan ye

      Delete
    2. Amin.. moga2 cepat la keluar versi cetaknya..

      Delete
    3. astagaaaa...ramainya yg belum tidur...nak tergelak pula saya....

      nanz, thanks for the doa. publisher dah kata nak cetak, so i better taip laju2 :)

      Delete
    4. hahaha....gamai yg jd burung hantu malam2.

      Didoakan moga diberi ketenangan dan kelapangan utk menyiapkan Novel nie (Insya Allah)dan kami dapat peluk Khaalish oppps silap dpt peluk Novel nina :)

      Delete
    5. haip! nak peluk Khaalish? Marah Mr Zack nnt he he

      Delete
  12. Replies
    1. ER!!! the cover of TWB is the most gorgeous book cover in Msia. Lucky you. Moga TWB laris macam pisang panas and jadi chart topper!! Aminnnn

      Delete
    2. betul...betul....betul...cover TWB sgttttt gorgeous

      Delete
    3. agreed! mmg gorjes sgt cover TWB tu....like sejota kali ^_^

      *nina & Eve..Congrats...u guys SUPERB! Hugs*

      Delete
  13. dats is so Naz...slumber and spontaneous...just cute in da way she talk...and u k. nina, the storyline is perfect enough...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow!! thanks for the support! much appreciated :)

      Delete
  14. hihihi...tk tau nak komen apa...sy nk baca je lah...baca lagi dan lagi dan lagi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm zoey kata tak tau nak komen apa? hmmm strange! :)

      Delete
    2. Sy komen...hhmmm..nina sweet lh....aci ah tuuu

      Delete
  15. salam Nina.....memang selamba badak betul Naz ya. boleh chill aje dia sembang dengan Xandria tu ya. Haa....Khaalish dah risau tu. suka suka suka...

    ReplyDelete
  16. salam nina,

    naz never failed to amazed me. huhu.
    tapikan... rasa cuak juga baca bila ada Xandria nih.
    wondering what will happen next...

    tapi tulah....naz mmg selamba, cool.

    psl PMS tu kan nina...Popular Kinta City & MPH Kinta Cinta (Ipoh) x dak buku tu (as at 17.11.12). Elek pochik juga di Popular Station 18 (Ipoh) as at 11.11.12.

    ReplyDelete
    Replies
    1. zue, thnaks for the info, dah relay to the publisher, harap2 boleh diselesaikan

      hate to say this but "Xandria is nothing to Khaal"

      Delete
  17. amazing... pandai naz nak halau langau.. agagagaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. naz just doesnt want to join in the hate game!

      Delete
  18. kak nina!!! sambung laaaaa ya allah apasal la sampai kat panner kulcha jee.. (jap lagi nk google)
    PMS tu saya slalu gak nmpk kt kedai buku area gombak ni.. tp lately x sure.. if takde i'll let u know..

    ReplyDelete
    Replies
    1. errkk sorry lah mmg takat paneer kulcha je. pas tu sambung ke babak lain pula he he.

      tq for the info on pms in gombak

      Delete
  19. http://www.mytastycurry.com/2011/01/paneer-kulcha-sandwich.html?m=1. .......mencari sy paneer kulcha tu apa...nah jumpa resepi....slmt mncuba ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he again i made a reader go google things up. but serious the indian food kat cafe hse KLIA Pan Pac tu out of this werld..

      Delete
  20. waaaaaaaahhhhhh 2 hari msk hutan, smpei rmh trus bukak tenet, rindu, meriah,meriah...i lurrrvvvve dis NAZ...cool & absolutely enchanting in a wicked way hahahaha just d way a not-so-typical-malay-lady wuld react...u stop here pon i dont mind coz i know u hve 'lots of new ones' in dat beautiful grey matter of urs!!! KNK out, u knw where 2 send across laut cina selatan...otak msh weng so tak tau apa yg direpek...apa2 pon luuurrrrveee dis n3!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. babe, pergi camping ke? ha ha i love wicked, so will try to be wicked all the way.... yup dah broing dgn citer yg heroine asyik dok terjerit, meltdown and smackdown he he. lets deal with the langaus with ker-lass he he, perasan saya...

      Delete
  21. Kak Nina , yg pasal PMS tuh kan . Kat kedat MPH Alamanda , Putrajaya takde lah . Dah masuk tige kali dah pegi tapi takde jugak . Sampai sekarang masih tertunggu lagi .

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah cakap dgn publisher, katanya dia nak diskas dgn pengedar....yg herannya buku lain semua ada...InsyaAllah moga cepat di selesaikan isu ini. tqvm for yr info ye

      Delete
  22. Kak Nina, tq 4 this n3. Mmg best!

    ReplyDelete
  23. Salam nina..

    akak suka part yg Nina garapkan untuk mamat Khaalish beredar dari situ .untuk memberi ruang pada Naz ...pinjam ayat kak ogy..gali dik jgn tak gali....untuk mengenali/ mencungkil peribadi ... ..Khaalish dari kaca mata salah seorg skandal khaalish..bekas gfnya..

    Wajah yg comel dengan mata yg dikerdip kerdipkan meminta Khaalish mengambil Paneer kulcha..permintaan yg seakan memberikan isyarat dari hatinya....dan mungkin telepati minda......let me interview this girl and C where U stand in my heart after this...

    Salute akak kat Naz kerana pandai memasukan jarum ..pakai psaikologi..banyak informasi yg dia tahu mengenai khaalish ..bottom line nya..hubungan semua skandalnya adalah sebagai teman dan tidak lebih dari itu..seperti mencari keserasian dalam berteman dan bila tiada keserasiannya..khaalish akan move on ..and there is no string attached..

    Teruja akak nak tahu ..adakah dari kejauhan si Khaalish ini tak senang melihat ..perilaku yg aneh pada pandangan mata Khaalish ...apabila 2 wanita bertemu buat pertama kalinya ..seorg pujaan hati dan seorg bekas skandalnya ..amat mesra bercerita sambil berbisik bisik diantara mereka .. apa lagi kalau isu mengutuk pasal profil playboynya..dan apa pula akan terjadi selepas ini ..diantara dia dan Naz..yg mana dia tidak dapat nak agak...apa yg bermain diminda gadis yg dipuja itu.. what's games are she ups to...this time...mendera minda dan perasaan..betul minah Naz..ni..bersama dengan Naz ..dia sentiasa cuak giler dan rasa tak selamat dengan hubungan dan penerimaan Naz..sekejap eluk dan sebaliknya..

    Maaf Nina ..kalau selama ni akak mengomen diblog ni..lebih sudu dari kuah..!..jgn marah ya..tuan tanah..sebab citer nina mmg dekat dihati akak..walaupun ia sekadar sebuah nukilan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...where you stand in my heart...ha ha...nak kena pakai ayat ni in my writing :)

      idaaaa, i lurve yr loong comments, so no need to apologize. actually, kalau ida tak komen, i tertunggu2 :)

      Delete
    2. oh..what a relieve.!! sambil kesat peluh kat dahi..ha..ha..

      always love ur writing ...d way that u express it ..ada jiwa dan roh..pada setiap watak yg diketengahkan nampak hidup....

      Delete
    3. dear, you are welcome to comment here anytime. kan saya dah kata, yr deep comments help me to think from a reader's perspective.

      Delete
  24. Naz is so coool, girls out there ,here is ur role model in da making,.... Nina u r a genius.... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ho yeah...una is sweet, vely vely sweet. naz is cool, vely vely cool. fayqa (in case if people are wondering...she will be my 2rd heroine) is tough, vely vely tough

      say NO to weepy heroines!

      he he

      Delete
  25. Haha notty kan Naz....but kat situ dh nampak yg khaal xlayan pompuan yg dia xnak.... Nina, chap26 esk kan? Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmm, so chap 26, accept or reject?

      Delete
    2. anisfauzan, dlm bab 26, dia cuba tolak but....

      Delete
  26. Mcm x caya plak naz ni blh duk sembang slambe dgn pompuan lain psal khaalish..
    Korek rahsia ke?smlm mrh2 ala2 mrajuk.kui kui kui

    ReplyDelete
    Replies
    1. semalam dia terkujat! hari ni dia dah cam...haiya very de tired one...so if you cant beat them, join them....

      Delete
  27. alahhh..........tergantung plak....nk tau ape gelombang yg nk disambung oleh naz...huhu...dalam diam dia nk menyatakan dia sudi terima khaalish n sudi kahwin ngn khaalish..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wanie...not gelombang but gelembong or is it gelembom, it means pulling someone's leg

      Delete
    2. just sharing...in bahasa melayu swak, 'gelembong' refers to a balloon!!

      Delete
    3. hahahaha...x perasan gelembong rupenye!!!kehkeh...=P

      Delete
  28. ahahahahhahahaha....berani la Naz 2.....tp blakang Khal la kan...ce tgk kalo depan2 cam ne gamaknye yeh hahhaha......

    Nina....x cukup la...nak2 agi

    ReplyDelete
    Replies
    1. berani apa stroberi? berani ckp pasal tunang tu? tapi dia nak gelembom saja tu..

      Delete
    2. ha'ah pasai tunang munang 2....tp khal sudah datang tentu senyap terus dia hahahha

      Delete
    3. emmm, to Naz, they are not engaged. Khaal pula cuba guna pertunangan derang 4 yrs ago as a way to hold on to Naz :)

      Delete
  29. Kah..kah..kah.. mmg kelakar giler ayat Naz. Cakap Khaalish dh bertunang sejak kecil. Kesian kat awek tangkap muat Khaaalish, percaya bulat-2 cakap Naz.

    Tp kan ek! knp Naz berani dibelakang Khaalish tp bila berdepan menikus takut. Cubalah berani sikit, then kita tengok siapa yang jatuh hati kat siapa..heheeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah! has pun cakap Naz menikus, sama cam stroberi...err tak faham lah...boleh explain? please, please!

      Delete
    2. Yelah, cuba ckp depan-2 Khaalish apa yg dia rasa. Kompem mamat tu cuba perbaiki kelemahannya. Mcm solat, tak salah kalu Naz bagi tazkirah sikit kat Khaalish mengenai kepentingan solat. For sure, Khaalish berubah 110% babe.

      Delete
    3. has, so dlm bab 26, she tried to talk to Khaal...ok tak?

      Delete
  30. akak!!! omaigod thank you very much.. konon ritu nak majuk tanak bukak blog akak ari2 sebab nanti kecewa tadek sambungan... ahhahahha... bajett~ pastu try cuti seminggu.. bukak2.. tebabommmmmmm~ mamtap sangat sampai rasa terharu nak nanges..banyak sangat chapter bleh baca... ahahhahha... i just love Naz.. omaigod nak jadik macam dia.. LoL..

    n again kak.. Thank you very good.. AiLebiU Lah kak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. apsal majuk dear? "I ada buat salah dengan you ke?" seh, bunyi macam ayat hero kpd heroine jek! he he

      haah Naz is cool cat huh?

      Delete
  31. Ninaaaa,

    Khaalish mmg buatkan I lupakan Zahrain tapi ni dah 4 hari withdrawal terus satu malam semalam I khatamkan balik PMS.

    Khaalish kena come clean dgn Naz about all his past. Skrg ni cuma bangkitkan kisah pertunangan olok2 4 tahun lepas je. Tapi 4 years after the event, all the girls yg bertukar2 tu, Khaalish kena cepat settlekan benda ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm ada satu benda yg Khaal rahsiakan, nnt nnt baru terbongkar...sorry tho after bab 30 baru terbongkar...

      setakat ni dlm bab 26, he tried to come clean

      Delete
  32. Hahah. Cute la Naz. ^^ Selamba je dia. Paling best, bila dia cakap, "dia dah bertunang." Haha. Cute and selamba! Wee! Sukaaaa! :')

    p/s - anyway, DL pun try menulis. Hehe. Baru belajar. Hope sudi la singgah. :') Segan rasanya. Hoho. But apa apa pun, best gila cerita ni! xD

    ReplyDelete