Sunday, 5 August 2012

Final Teaser PMS!!


Dek kerana teruja menunggu PMS yg katanya sekejaaaap lagi nak kuar, saya revisit PMS dalam lap top saya. Di bawah saya kongsi teaser yang final. Berbelah bagi juga saya nak kongsi sebab Una sangat agresif di sini. Selalunya kucing senyum herot tu yg kata "Now" tapi kali ini mrs.nya pula yg kata "Now." Hambek ko!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _  

“Esok kita shopping, saya belikan awak jewellery ya,” cubaan pertama mamat ketul ais beku untuk memujuk si isteri sepanjang perkahwinan mereka.

“Saya tidak berminat dengan barang kemas. Saya tidak berminat dengan public display of affections,” jawab Husna sombong. Bodoh punya mamat, buat apa ketulan berlian berkilau, kasih sayang engkau yang aku mahu!

Mati kutu Zahrain jadinya bila mendengar jawapan Husna. Err..apa lagi modal untuk memujuk? Serius dia tidak tahu! Selalunya teman-teman wanitanya yang dulu, dibelikan apa-apa, hilanglah rajuk mereka. Lagi mahal hadiah yang diberi, lagi lebar senyuman mereka. Bini aku pula, dijanjikan barang kemas, dia tidak ingin!

“Pujuklah! Pujuklah lagi! Lembap punya mamat, nak pujuk pun tak reti. Kalau aku nak tunggu dia pujuk, agaknya sampai beruban kepala pun dia tak pandai memujuk,” getus Husna dalam hati yang membara sambil menunggu langkah berikutnya dari sang suami.

Zahrain masih lagi terkebil-kebil memikirkan apa lagi idea untuk memujuk si isteri.

Dengan muka bosan sebab sudah tidak larat menunggu, Husna menyambung, “Tapi, private display of affections, boleh juga.” Tersentak Zahrain mendengar kata-kata isterinya.

“Err....bini aku ni dah okey ke? Kenapa tak senyum pun?” cuak Zahrain melihat muka isterinya yang tiada berperasaan.

Cuff links di lengan baju Zahrain dibuka Husna dan diletakkan di atas meja di sisi katil.

Dengan meniru muka selamba badak suaminya, Husna membuka sebiji demi sebiji butang baju suaminya. Apa kata Kak Naja? Merajuk ini ibarat bagai menyuruh suami pergi ke perempuan lain. Dengan perempuan cantik gila macam Adira Sulaiman, aku kena bekerja keras untuk bersaing memenangi hati suami.

Kemeja suaminya yang sudah tidak berbutang ditarik keluar dari seluar. Mukanya masih serius, tiada senyuman atau lirikan manja.

“Apa dia hendak buat ini?” tertanya-tanya Zahrain. Untuk menghilangkan debar di dada, kedua belah tangan Husna diraih dan dicium Zahrain. Haruman di kulit isteri, jika boleh mahu dihirupnya masuk ke dada.

“Nawwal.....” nama isterinya diseru penuh kerinduan.

“Now!” Arah Husna, sambil menolak Zahrain sehingga terbaring di atas katil. Terbuntang mata si suami.

102 comments:

  1. "now"
    Amik kau, Jah. Jah-rin
    Hahahha..suka2 jer tukar jadi Zahrin jd Jahrin yer..
    Kak Nina jgn marah.
    Thanks for final teaser..akan menerkam kedai buku utk beli PMS nnt...ngeeee :)

    Aznati

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Now!"

      haaaa, geram dia, macam2 dia kena go thru kan!

      Delete
    2. ayark!!!!!aggresive nya Una!!!!!waaaaa....blush!!!!Amek ko Zahrain,,,kan dah terkezut hahhahahaha

      Delete
    3. stroberi.... go girl power. btw seken last scene ada sundae with stroberi topping, teringat kat u

      Delete
    4. waaahhhhh....i like...confirm nanti dpt PMS kte cari scene 2 hahhahahaha.....

      Delete
  2. Perghhhh! Cayalah husna!!!! Ahahahhahahahahahaha... Malu aiiii **blushing**

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, bulan2 posa ni pula. guilty i!

      Delete
    2. But ai like!! Ahhaaahaahaaha

      Delete
    3. Amboi...korang,bulan puasa tak hengat ye,kihkihkih.

      Delete
    4. aiseh puan mawar kita sudah sampai, lari nyorok.... segannnn!

      Delete
    5. puasakan siang... mlm nanti kita 'now' la... hahahaha...

      Delete
    6. ha ha ha, mlm nnt suma org "now"!

      Delete
    7. Hahaha
      Setuju2...puasa siang jer...
      Malam2 bleh je "now" ni...
      Ustaz kt alkuliiyah cakap jumaat lepas ...hehe

      Delete
  3. 1st time bc teaser yg sgt pendek tp sgt mengujakan ha ha..10hb ye...pasti beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. namanya pun teaser kan, utk usik mengusik je. Tapi sebenarnya saya tak nak taruk panjang2 sebab cik una kita mmg sangat agresif di sini. saya ni baru saja mula baca novel2 cinta melayu. i wonder, ada tak heroin lain yg seagresif ini? sekadar curious.

      Delete
    2. Nina,
      Dah banyak novel yg akak buat koleksi, terutama dari penulis spt Aisya Sofea, Anis Ayuni, Norhayati Berahim, Aina Emir,dll memang takda la yg 'daring' cenggini, 'adik' sikit dari watak Una, ialah heroin 'Terbanglah Sayang', Aina Emir. Itupun ala-ala kucing Parsi gitu.hehehe. Una sebagai seorang isteri memang patut pun agresif kan? Saingannya tu siap ajak tidur lagi, alang alang lelaki tak kuat iman, pasti tak tolak, ya tak.

      Delete
    3. hmm, fyi, naz si idaman hati khaalish nnt tak de la agresif cam si una ni. but then una ni pun kerana terpaksa kan

      Delete
    4. Alang alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan
      Alang alang Una dah kahwin biar sampai mati jd isteri Zahrain.... :)

      Aznati

      Delete
  4. hahaha serius, suka gila Nawwal bt camtu! hahaha comel jea. biasanya Zahrain yg mengiauw mcm kucing jantan. ni Nawwal pula mengiauw mcm kucng betina!! hihi suka sngt2 novel ni. insyaAllah bku PMS bkl jdi novel kesyngn sy

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa tu larrr, kucing betina dah kuar!

      Delete
  5. adeh, sakit jantung! hahaha. terkejut agaknya si mamat ketul ais ni bini ttba jd agresif. Haish. *blush*

    ReplyDelete
    Replies
    1. me blushing too. eh! ingatkan tengok badminton lin dan-lee chong wei sj yg bisa sakit jantung keh keh keh

      Delete
  6. Rumah dah terbalik dah...hehehe...#^_^

    ReplyDelete
  7. Jangan mati terkejut dah la si zahrain tuh...

    Kesian una merana sepanjang hidup mengenangkan cara zahrain mati...

    ~w.t~

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit, mr z tu muda lagi, still can take it :)

      Delete
    2. alahai.. x de maknanya si mr. z nak terkejut smpi cma gitu.. dah nak pun lelaki.. excited terlebih adalah.. hihihi...

      Delete
    3. Mana tau Mr.Z tuh terlebih excited dan terkejut...
      Sampai jantung x dapat bekerja dengan normal...
      Degupan jantung terhenti terus tanpa mampu berfungsi semula...

      Jadi janda kaya la una sepanjang hayat, x berani nak kawen lagi dah...
      Asyik terkenangkan saat2 akhir hayat Mr.Z yang menyayat hati...

      Delete
    4. lesson of the story, jgn buat watak heroin yg agresif! ha ha. tapi nak juga buat. si naz yg saya tulis sekarang so far baik je... haish!

      Delete
    5. hahaha.. w.t, lawak gile... hihihi.. x pe nina, tu yg buat cite u lain drpd yg lain.. alahai rindu lak kat naz & khalish..

      Delete
  8. tbaik lahhh teaser ni..!hehehe

    ReplyDelete
  9. Wowie!I'm liking what I read :)
    Adeh lmbt Nya la nak 10hb..
    Menggeletar nak tggu what's next in store..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi tunggu, lagi rasa lambat kan? sib baik ai banyak mtg minggu ni. tak de lah ter pk pms je

      Delete
  10. salam..teaser yg membuat kita org teruja sungguh sungguh nak tau..apa yg terjadi..pada mamat poyo tu bila nawwal menjadi begitu rakus..ayo yo yo..ama...
    nak tahu pada soalan U..i rasa tak ada lagi kut yg bini dia seaggresif nawwal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya sebelum scene ni, una kena "tazkirah" lg dengn master ji dan side kick, higher intensity kata mereka...

      Delete
  11. tadi g mph round2 then keluar balik.tade novel intrigue myself utk dibeli,so patiently waiting for PMS ! 10 hb kan? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. so the publisher said, hopefully tak de la aral melintang. yrs is coming out in Nov? waaaa... lamanya nak tunggu!

      Delete
    2. dua2 fav writer kat sini.. :) PMS dah nak kuar, happynye.. but TWB kenapa lmbt sgt... sedihnye...

      Delete
    3. Nina : yeah they said dijadualkan in Nov.I was like - whatever lah.haha. hmm tapi kesian readers la kene tunggu.

      Norana :Tak tahulah kenapa. edit 2bln..n i dont know.haha

      Delete
    4. eve, i think they have slots. just so happen that they have come up with a sister company penulisan2u and i think ada empty slot, pms is just lucky. will there be more chapters of TWB either in yr blog or p2u? i follow...

      Delete
  12. OMG!!! Una, how cool was that?!!!! Hahahaha
    Ni yang buat makin tak sabar nak beli PMS!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, am glad that u think its cool, go girl power!

      Delete
  13. Sy pn mhitung hari..suka sgt dgn story..actually its good 4 men too..
    Hanina can i hv a book with ur signature..bleh la..bleh la..plz....byr mhl sket pn xpe....plzzzzzz.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh, tp ini first time kuar novel, so i pun tak tau camna the game goes. like where do i get the books myself. jap nnt i calling2 the publisher, why dont u drop me yr email kat hanina1311@yahoo.com. then apa2 i get back to u

      Delete
  14. Replies
    1. ha ha.. i hope tak de readers yg kena heart attack baca pms. tapi kalau u bc the whole story, mmg patutlah una buat cenggitu, mr z mmg mendera mental punya suami

      Delete
  15. "Now"? OMG.. very cheky ya... Husna sudah mulakan serang balas terhadap si mamat ketul ais.

    Tak sangka Husna pon dh pandai kats "Now".. suka sangat doh..

    Nina, sy dah call KS, dia ckp buat masa ini Penulisan xde web site. So order melalu KS, but yg menyedihkan sy adalah PMS hanya dpt selepas Raya. Wawaaaaa... nak nangis pun ada, tp nak wat camna. Terpaksa tggu lepas raya baru boleh dpt baca PMS.

    Thanks for this final teaser, dpt mengubat rindu sy pada PMS...

    (Salam Aidilfitri - in advance)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeke kalau order dgn KS lepas raya baru dapat? tapi kat kedai dah keluar ke blum 10hb tu?

      Delete
    2. has and missanoy, sorry saya pun tak boleh jelaskan. info from the publisher is minimal, he just said 10hb. samada 10hb siap print ke sampai kedai ke, saya pun tak sure. tp dia kata nak make sure readers boleh baca masa time cuti raya

      Delete
    3. Nina, how about kita order terus melalui you plus also ur singature yg cantik tu. heheeee.... wat koleksi peribadi.

      Delete
    4. ha ha mana tau my signature cantik. nowadays asyik ketuk keyboard sekali sekala tulis dgn tangan, tulisan buruk sangat. nnt i tanya publsiher ye, how i can get pms

      Delete
  16. wah superb hehe..sambil bc tersipu-sipu malu. padahal dalam hati wah dahsyat ko una..10hb novel masuk kedai buku ke dah boleh order on9 dgn Karyaseni? x sabarnya..mmg mengusik pny teaser ni hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt 10hb i will try to get some info ye

      Delete
    2. ok..kena la tunggu pe kt publisher 10hb ni huhu..tp publisher kata boleh baca time raya..ada harapan la boleh dapatkan before balik cuti beraya hehe..yeay!

      Delete
    3. hope so, i cant wait either!

      Delete
  17. La...apasal pulak lepas raya baru dapat kalau order online? Habis tu, kat kedai buku boleh ke dapat b4 raya? Adui...dah berharap sangat2 ni nak dapat sblm raya, Menunggumu PMS, tersangatlah menguji kesabaranku ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kata publisher, dia nak print cepat2 so that readers boleh baca time cuti raya, we'll see what the publisher say 10hb ni ye

      Delete
  18. Arggghh tak sabar nak tunggu PMS...

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. mintaminta PMS dpat di print dngan lancar plus cpatcpat.amin. nak baca sesngt dah ni. lgilgi kluaq teaser. 10 hb eh? wahh 5 days to go la ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah minta2 tak de aral melintang, lori is the big issue katanya

      Delete
    2. ouh.. lori penghantaran eh. mybe kot. jammed lagi. *merepek ttba. takpe la. doa !bulanbulan ramadhan ni. hehe

      Delete
  21. Dah terjatuh hati ngan pms sejak 1st time baca...dah nak kuar ye....xsabarnya....hopefully jumpa la kat ktn ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. baca kat p2u dulu ye? eh ktn ada popular and mph kan?

      Delete
    2. ktn 2 short form utk kelantan kan? nina kite x tau plak kat kelantan ade popular/mph...setau kite kat sana ada muda osman je ihihiihi....

      Delete
  22. perrrrrggghhhhhh.....una!!!! speechless..... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ait, ini pun husna juga ke? ada main "now" macam Una tak? wa ka ka

      Delete
  23. waaaahhhhhhh...ade teaser lagi la....Nina kite pon x sabar nih tunggu PMS kuar, debak debuk debak debuk dah ni...cam owng nak beranak pon ade gak nih ahahahhahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, klu tak de berita 10hb ni, minggu depan pun ok. tapi kalau lepas Raya.... waaaa siksa nak tunggu

      Delete
  24. xdpt la nak main "now" mcm Una tue...kawin pun blm...hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xper2
      Menuntut ilmu dr masterji, side kick n una dulu
      Leh guna kemudian hari.
      Beli PMS wat rujukan...kursus kahwin xder ajar2 ilmu2 nih

      Delete
    2. tau xpe!!!! hahahaha...

      btw hanina imagine sape msa tlis citer nie utk watak Una & Zahrain? =)

      Delete
  25. hanina...dah selalu buat dah dgn hubby memang hubby akan trkejut pada mulanya tapi dia org akan sukakan cara ini.x kan lelaki je yang nak mulakan dulu kan.ahaks terbaiklah novel ni.

    ReplyDelete
  26. ala.. kite pun nk kawin jugak kak nina.. nak now2 kan laki kite.. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2... kena kawen dulu baru boleh "now" kan encik asben :')

      Delete
  27. jadi sungguh daring una yek. di now nowkan si mamat ketul ais tu.
    heh heh. (lambatnya hari khamis!!!).

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah... ada perkataan baru ye, iaitu, menow-nowkan org wa ka ka

      Delete
  28. nak beli nak beli!!!
    kena simpan baik2 novel ni,
    ilmu di masa akan datang ( ayat nakal )
    haha, yang pasti dapat baca before raya ;)

    ReplyDelete
  29. salam nina. nampak gaya nye, pas raye lerr org seberang south china sea nak bace pms. hmmmm sabo je aku huaaahhhh ni pms btl2!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. publisher said i cld go to their ofis to get pms on the 11th. of coz i dont have the time, am trying to paksa-relakan somebody to do it for me, he he he. klu ada volunteer ke ofis publisher, i cld get a copy for u. tapi tu lah nak paksa-relakan sapa di bulan2 posa ni to drive to kay ell

      Delete
  30. smlm dah kasi no phone kat mph, suruh inform once PMS sampai.. lunch break ni nak g popular lak... x leh tunggu beli online, nnt tido x lena, mndi x basah, mkn x kenyang... penangan PMS ni ngalahkan minyak senyonyong power nye.. iskh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. norana, ghupanya, 11hb pms sampai ke ofis publisher, katanya 18hb baru masuk kedai. tak kan lah mlm raya nak pi cari novel cintan kan wa ka ka. so pagi raya pegi cari? haruslah yr hubby merajuk sepanjang bulan syawal!

      Delete
    2. alahai p2u... sedih la mcm ni.. sure pg raya nangis bukan psl syahdu mintak maaf, tp sadis x dpt pegang pms... hubby merajuk x pe.. nnt bila dah khatam pms leh pratik kan amalan una utk pikat mr. hubby.. hehehee...

      Delete
  31. Congratulations on the publication of your very first novel :)

    May it be the catalyst for many many more great writings in future, insyaAllah :)

    I look forward to your next informative, beneficial & entertaining writings.

    Regards,
    Rhyz

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm, ms Rhyz. TQ for yr kind words. fyi, 2nd novel ni banyak info ttg geografi, unlike pms yg banyak info ttg ... errr.... biology wa ka ka!

      Delete
    2. Rhyz, will do :)

      Not only biology kan? i read about recipes too! hahaha!

      Delete
  32. hoho dh berani ye Una..
    x sbr nk baca criter nih..
    hari2 buka web p2u kot2 dh bleh order..

    ReplyDelete
  33. Dear Hanina,

    - amboi nawal ni...dia kata " now"....huiihhh..hebat nawal husna ni....tak menyempat ni..ha..ha.ha..
    - ni yang buat kan tak sabar nak beli and baca pms ni...

    -kak fadz-

    ReplyDelete
  34. huuuu...sakit jantong sy baca teaser cenonet ne kak
    fuh fuh fuhhh

    ReplyDelete
  35. hikhikhik...husna pn dh ganas eh...xsabar tggu PMS ni...

    ReplyDelete
  36. waaaaaaaaaaaaaa terbaikkkkk lahhhhhhhhhhhh,,,, tak sabarrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  37. hahahaha..rasakan penangan si nawal.
    gud job nawal!!!

    ReplyDelete
  38. Sedih....sob..sob...tkleh baca PMS sblm raya gak....
    tapi w/apapun nak dapatkan juga PMS ni..
    una..god luk

    ReplyDelete
  39. ha..ha..sesekali mmg kena ajar macamgini...."now"
    bagus juga sifu2 nawal tu kan..

    ReplyDelete
  40. Dh terbit ke novel ni? Harga dipasaran brp? Semua kedai buku ada ek?

    ReplyDelete