Wednesday, 1 August 2012

Sinopsis PMS di www.p2u.my


He, he, he, sinopsi PMS dah keluar di www.p2u.my, tapi cover tak de lagi!
Rasanya seminggu dua lagi keluarlah PMS dalam versi cetak.
Thank you to Norana Said for the heads up, saya pun tak perasan
Keywordnys skrg: TERUJA!!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PROJEK MEMIKAT SUAMI (sinopsis)
NAWWAL HUSNA, baru sehari pulang ke tanah air selepas tamat pengajian, dia dikejutkan dengan berita peminangannya. Demi ummi dan babah, Husna bersetuju dengan permintaan itu meskipun dia tahu sangat sukar untuk bersama dengan lelaki yang memang tak sukakan dia.
“Jangan menyesal, little girl. Awak ingat taktik awak tu bagus sangat? Awak nak sangat kahwin dengan saya? Okey, saya akan bagi tahu mama yang saya setuju. Cik Nawwal Husna, awak akan jadi isteri saya. Awak ingat awak dah menang? I promise you, for every day of our married life, you will regret what you have done today.” – Zahrain Alimin
  Hidup berumah tangga dilayari berbekalkan nasihat dan petua dari kakak-kakaknya, yang lebih dikenali sebagai Master-ji dan Side-kick.
“Buat apa kalau Puan Sri berkenan, tapi tuan punya badan tidak!” – Nawwal Husna
“Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun berkenan kat Una?” - Najla
Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?
“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin
Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!

45 comments:

  1. Finally!!! Yayyy, congratulations, :)

    ReplyDelete
  2. Oh teruja sgt2..why does it sounds so fake?
    But really I can't wait!
    Lg 2 mggu means time raya dah dpt pgg PMS?
    Yay

    ReplyDelete
  3. "Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin

    haha.. tu la mamat ketul ais beku... benci jd cinta... kan dah termalu sendiri.. hihihi.... x sabarnye nak baca habis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. norana, nnt dah baca, tell me which one is yr fave scene? almost final scene with the love seat n ice cream ke... masa derang gi shopping ke ....

      Delete
  4. Bestnya....tak sabar nak baca...

    ReplyDelete
  5. Hurayyyyyyyy tak sabar nak beli:-)

    ReplyDelete
  6. waaaaa..... x sbar x sabar.....nina jgn lupa tau nanti nak yang ade TT yeh ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. stroberi, tak tau sempat ke. takut klu nak tunggu TT dari saya, nanti lambat pula

      Delete
  7. OMG !! tak sabar nk peluk cium Nawwal dgn Zahrain. eh silp, buku PMS . hehehe under mna erk? klu dh keluar info tau! waaah, betl2 dh xsbr ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. katanya 10hb available ainaa

      Delete
    2. penulisan2u enterprise, sister company of karya seni

      Delete
  8. salam dik..sinopsis yg simple dan sempoi..tetapi membuat kita teruja nak tahu kelanjutan citernya..apakah yg berlaku dalam rumahtangga yg dibina dengan tidak cukup mengenali diri masing masing dan berkawen berdasarkan pengorbanan utk melihat dan mengembirakan hati org tua masing masing dapatkah ia bertahan lama...tak sabarnya dik..akak pun lebih teruja dari ko dik..ooi..nak tahu..apa terjadi bila mamat dan minah tu balik kerumah selepas bbq dirumah mak mertua ..mamat poyo tu rendahkan ego ke..dan mereka melayari mlm tu ngan romantisnya..mcm kiss and forget..dan adakah mamat tu minta explanation pada nawwal..dan adakah nawwal akan sabar ngan kerenah mamat poyo tu..alahai sabarlah hati..akak just counting d days...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida... jawapan dari saya ...roller coaster. apa pun una mmg kena work hard!

      Delete
  9. Ahhh.. x sabar rse nyer !!! Ape akn jdi kat mereka ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam2 jadi lepas peristiwa ikan bakar tu

      Delete
  10. Congratulations Nina utk PMS

    So klau nak beli PMS terus dari Nina boleh siap dgn signature sekali?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya bimbang nanti mazlinda lambat pulak dapat, dah lah nak raya kan, posto ni camana? derang cuti brp hb ye?

      Delete
  11. Uiyo, manis gak ayat mr z tu. Ingat beku je. Haha. Xpe, sabar menanti ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hajar, baaaaaanyak lagi ayat manis. tp ayat kurang asam pun ada sebab dia tu kan ego, asyik nak marah je.. niway u read and tell me ye> syok tau share2 opinion ni he he

      Delete
  12. Dear Hanina,

    - kalau cik nina tak sabar dan teruja, akak ni lagi la teramat teruja dan separuh mati dah niiii..
    - keluar aje PMS terus beli on line.....
    - wish you luck..........

    -kak fadz-

    ReplyDelete
    Replies
    1. separuh mati? wa ka ka. jaaaap je lagi

      Delete
  13. Replies
    1. cik puteh, what do u think of the cover? lovebirds you!

      Delete
  14. i tak kesah covernya. yg penting isinya.
    bila pms sampai kat kedai eakk??

    ReplyDelete
    Replies
    1. dono ila, publisher kata 10hb, tu kuar kilang ke masuk kedai i tak sure la :)

      Delete
  15. Nina, I tak kisah Kalau lambat pun, janji dpt u punya sign. Lg pun I raya 1 week kat kg, tak senang nak baca, sibuk berjalan n layan family. So jgn lupa ye Nina....

    ReplyDelete
    Replies
    1. email me at hanina1311@yahoo.com. sebab saya pun tatau arrangement cemana dgn publisher ni ok

      Delete
  16. congrate 2 u...x sabar rasanya mendapatkan PMS dlm versi cetak...

    ReplyDelete
  17. Lambatnyer 10hb.....sanggup menapak bulan posa ni demi pms.....tahniah Nina...best novel ever! Sukeeee sangatttt....

    ReplyDelete
  18. siannya, kenapa menapaK? tq for yr support, happy saya sebab u pun happy!

    ReplyDelete