Tuesday, 28 August 2012

PMS: Alhamdulillah!

Terima kasih di atas sokongan buat PMS. Tanpa sokongan u all, PMS hanyalah sebuah cerita dalam lappy saya.

Terima kasih kepada Aomori Sakura and Editor Penulisan2U for the heads up!

Wow! No. 2 right behind Siti Rosmizah in the Pupular chart, she's a big name!


(CARTA TERLARIS) Carta 10 Novel terlaris/Bestseller di Kinokuniya Bookstores KLCC. - (27/08/2012)

1. Suamiku, Encik Perfect 10! - Syamnuriezmil ( Karyaseni )
2. Projek Memikat Suami - Hanina Abdullah ( Penulisan2u )
3. Hello, Mr.Perfect - Waniey Zakaria ( Kaki Novel )
4. Love You Mr.Arrogant - Aliesha Kirana ( Karyaseni )
5. Adam dan Hawa - Aisha Sofea ( Alaf 21 )
6. Musuhku Suamiku - Zuera Rasiddin ( Fajar Pakeer )
7. Cinta Untuk Sedetik Lagi - Ezza Mysara ( Karyaseni )
...
8. Kerana Terpaksa...Aku Relakan - Umie Nadzimah ( Karyaseni )
9. Lelaki Eksistensial - Nami cob Nobbler ( Lejen Press )
10. Awek Chuck Taylor - Nami cob Nobbler ( Lejen Press )



Di bawah adalah carta bestseller di POPULAR.

Carta Paling Laris - Ogos 2012 ~ ( 20 Ogos 2012 - 26 Ogos 2012 )

Paling Laris - FIKSYEN

1. Takdir Itu Milik Aku ( SITI ROSMIZAH ) - SR Publication
2. Projek Memikat Suami ( Hanina Abdullah ) - Penulisan2U
3. Suamiku, Encik Perfect 10 ! - ( Syamnuriezmil ) - Karyaseni
4. Hello,Mr Perfect ! ( Waniey Zakaria ) - Kaki Novel
5. Siapa Orang Gajiku ( Azimah Lily ) - Karyaseni
6. Suami Aku Ustaz ( Hannah Dhaniya ) - Karyaseni
7. Protect The Boss ( Ellyne Alyana ) - Penulisan2u
8. Kerana Terpaksa...Aku Relakan ( Umie Nadzimah ) - Karyaseni
9. Setitis Kasih Darmia ( Naniey Tj ) - SR Publication
10. Qaseh Nuralia Imani ( Arin Arida ) - Kaki Novel     
11. Untuk Sedetik Lagi ( Ezza Mysara ) - Karyaseni
12. Isteri Separuh Masa ( SURI RYANA ) - Kaki Novel
13. Cinta Kontrak ( Nurul Ain Syuhada ) - Karyaseni
14. Sebenarnya, Saya Isteri Dia ( Zura Asyfar ) - Karyaseni
15. Sunan Musafir ( Ramlee Awang Murshid ) - Alaf 21
16. 7 Hari Mencintaiku ( SITI ROSMIZAH ) - SR Publication
17. Suamiku Tak Romantik Tapi Autistik ( Farisha Imani ) - Karyaseni
18. M.A.I.D ( Suri Ryana ) - Kaki Novel
19. Musuhku Suamiku ( Zuera Rasiddin ) - Fajar Pakeer
20. Lafazkan Kalimah Cintamu ( Siti Rosmizah ) - SR Publication


Nota kaki:
1. Enjin masih belum warm up untuk kerja after Raya nih!! Astaghafirullah (Tanak tulis reports, nak tulis novel je, boleh?)
2. Saya ada beberapa ketul PMS lagi, jika berminat. Saya sudah menghantar email kpd mereka yg bertanya. Jika tiada respon, saya akan let go kpd sesiapa yg berminat. Emel saya hanina1311@yahoo.com

Ozzygurl: pos buku ke Aussie RM16.
Rahsia Hati: pos buku ke Spore RM15 (yucks mahalnya, nnt sy kasi diskaun harga buku)
Diamond Girl: pos buku ke Russia, aiyarks terlupa la pula nak check, so sorry....

AGAIN, TQVM KEPADA SEMUA YG MENYOKONG PMS. Masa saya mula menulis PMS Nov lepas, saya tak sangka end up macam ni :)

67 comments:

  1. Congratulations nina..pasni leh cncentrate ngn naz&khalish(tajuk pun blum dpt lg tuh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQVM for the congrats. ada yg suruh stick je dgn tajuk Kisah Naz & Khaalish. What do u think?

      Delete
    2. The title is good but not catchy n marketable enough. Will try to come out with a few suggestions but I hv to read at least up to chap 10. Just to get the gist, at this time m still guessing what? Why?:)

      Delete
  2. Congrats...I loike novel tu.. sempoi... tgh nak reread...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm, dear. am glad that u enjoy PMS :)

      Delete
  3. Memang best saya dah beli tiap kali ke book
    store mesti cari allhamdullilah lepas raya hari tu akhir nya dpt juga:-) tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQVM, Ms Beadz. Kalau readers tak support, tak ke mana juga PMS :)

      Delete
  4. congrate hanina..novels yg mmg sempoi giler..membacanya tak ingat benda lain selain nak tahu kesudahan citernya..(walaupun org sibuk kat dapur buat cookies..dan membuat persiapan raya..tapi akak lepak ngan novel hang...!!!)..tahniah buat hanina..kerana perjalanan citernya mmg tak menjemukan apatah lagi ngan tajuknya yg sungguh catchy menyebabkannya ramai yg tertarik dan akhirnya terjebak untuk memilikki novel yg mmg tersgtlah terhangat dipasaran..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha, pms betul2 mengganggu Raya preparation :)nasib baik family tak kompelin! Alhamdulillah, syukur sangat saya readers enjoy PMS.

      Delete
  5. congrats kak.. saya pun beli buku akak kat POPULAR on friday (17/08/2012)siap tawaf lg nak cari buku akak... cerita akak mmg the best!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh 17/8 dah ada kat popular ye? sy ingat 18/8 baru ada. tqvm lah bersusah payah nak dapatkan pms :) sy berazam nak tulis KNK sebagus PMS, insyaAllah!

      Delete
  6. Morning Nina,

    Sy nak order satu PMS wat hadiah to my dear Sis. I make payment by today mcm email you or how? let me know...

    ReplyDelete
    Replies
    1. has, please email me asap hanina1311@yahoo.com. nnt i kasi bank acct no.

      Delete
  7. congrats nina...citer PMS mmg best sangat, x pelik lah kalau seminggu dua lagi jd no.1 dlm carta pulak

    sy punya buku, sy wrap dgn kertas bunga2 dulu, then lapik plastik...takut hubby perasan tajuk buku....bukan apa, takut dia mintak sy praktikkan apa yg una buat...seram jugak tu, dah tua2 gini......huhu. sikit2 tu bolehla kan...

    hubby pun hantu novel jugak...tp lebih pd citer thriller

    -ZS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minsofea, mesti hubby u senyum sampai telinga sebulan kalau tahu u baca buku Projek Memikat dia. Haha, jgn malu amik yg baik2 byk yg boleh diambil dr PMS tu. sy memandangnya dr sudut keagamaan byk tazkirah tidak lgsg diselitkan dlm bab2 PMS. Benda2 yg nampak remeh tp impaknya besar dlm kehidupan Dan hubungan kekeluargaan serta suami isteri. Maaf ya sekadar pendapat peribadi.

      Delete
    2. yup setuju aomori sakura... pastu pms keluar dr stereotype wife kene mengalah dgn gudik hubby, x pun mesti gaduh2 tarik2 rambut dgn perampas.. hihihi.. nawwal teach us to protect ours with cara terhormat... luv nina..

      Delete
    3. ha ha ha (yg belum kawin sila jgn baca ok)
      sy tanya encik hubby "you dah baca ke novel i?"
      dia jwb "blum, tapi nanti lepas i habis baca, i tuntut..."
      !!!!%%8##*@!
      sib baik dia sibuk sampai skrg pun dia tak pegang pun pms LOL

      Delete
    4. hahaha... go nina go... kitaorg leh elak coz setakat pembaca.. u pn writer sure kene.. hihihi..

      Delete
    5. Nina & Norana, balik raya hari tu sy jumpa kawan2 mklmla dah lama x beraya kat msia... so derang tanya sy apa projek lepas balik Tokyo ni? sy pun dgn bangganya ambik PMS n tunjuk kat derang... terus derang kata "waa projek BESAR nampak?" Sy senyum je... (sempat lagi promote PMS nina)- sharing is caring, tak gitu?

      My hubby lak asyik senyum je bila sy dok reread PMS and siap letak dlm my handbag bila i tertinggal... I wonder???

      Nina, kalau your hubby baca PMS, for sure makin busy you... takut kami yg gigit jari sebab KNK delay... Hahaha, no hard feeling ya, just kidding.

      Delete
    6. hahaha.. 18sx sungguh... lets busy ourself dgn projek besar... jgn b'tmbh alhi kluarga dah la... operation je still on tp production dah lama stop.. hihihihi...

      Delete
    7. wa ka ka u all, yg i tulis tu fiksyen ok! realitinya... (sampai tak tau nak kata apa) naiya kalau i dianggap sebagai pakar pms he he he

      Delete
  8. honestly for me PMS compare to sep 10 tu..hahahaha..PMS ranking..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang, buku ni macam kain di kedai, citarasa lain2. mcm pms mmg seantero malaya kata tak seswai untuk bwh 18, sy setuju :)

      Delete
  9. congrats nina sayang... tu x kira lagi yg direct beli online from u & p2u. pms worth it dear... soon will become no. 1. lau g popular & mph mesti pegang2 PMS, saja2 je survey... hihi.. myself ada 2 & dok sibuk promote kat cousin2 suruh beli, siap orderkan online lagi for them.. hihihihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm Norana, your are one of my most ardent supporter, I really appreciate it :)

      Delete
    2. Nina, my friend tu siap peluk n cium PMS masa i bg kat dia. She said PMS is the first novel with the writer's autograph. She has nearly 1000 novels in her house! surprisingly pms is the 1st with author's signature...

      Delete
    3. i am blessed to have people enjoy pms so much, rezeki Tuhan untuk dapat kawan2

      Delete
  10. Dear Nina

    - Tahniah Nina...!!!!!!!..sampai hari ni akak dok repeat baca lagi...ha..ha..ha..
    - tak jemu-jemu....luv kat zahrain sangat222....ha..ha..ha..

    -kak fadz-

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he, masa saya tulis tu, saya pun repeat2 baca (ceh! Prasan) tapi yg versi cetak ni tak khatam pun, selak2 jer...
      dear fadz, saya ingat nak buat satu entry nak tanya readers derang punya top 3 favourite scenes in pms (kan saya kata saya ni writer perasan) he he

      Delete
  11. congratulation....tapi ai tak sempat baca lagi...boleh tak order novel ni dengan novelist sendiri...mana tau dapat signature novelist..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. emel me pls, paksarelawan kata dia sanggup ke pejabat penerbit :)

      Delete
  12. congratez kak nina. serius PMS memang BEST!! sy dah ade 1 tp teringin nak beli lg 1. heheh. nak signature kak nina.. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak ade stok pms lg x? Sy nak nurshaiidah92@gmail.com

      Delete
  13. cik penulis!! td bru aje inchik posma antr PMS kerumah. suka smpai mlompt wlaupun lmbt smpai ke tangn. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye? why so late one? niway glad that u got it

      Delete
  14. super duper best...tapi kalau panjang lagi sikit, lagi best agaknye.. nanti next novel nak publish jgn lupe bagitau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he 1st novel panjang cam tu pun dah semput. seken novel ni, i tengah kayuh sedaya mungkin :)

      Delete
  15. Congratulations.... yippie... terima kaseh awak coz sudi bkongsi karya dgn saya.... sememangnya xnyesal bli... wow aii windu giler dgn senyum senget kucen jantan tu... lpas ni leh baca sampai muntah hijau.... oh dear naawwal memang heroine trbaik, cuma mrz tu jer kdg2 buat saya nk nyepak bontot dia.... alpha ego hero... apapaun best sangat... antara novel melayu yg trbest... im ur kipas susah mati sampai bila2.... thanxs again

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha 1st time saya ada kipas susah mati!! waahh syoknya

      Delete
  16. Salam. Saya ingat nak tunggu aje novel PMS smpai di kedai2 Terengganu. Tapi...sebenarnya... dah tak boleh bersabar nih (><' gila meroyan nak baca PMS!) Cik Penulis still ada lagi tak 'ketul-ketul' PMS yang masih belum berpunya? Saya mahu~~~~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. you ada emel kan? jap saya gi balas ye

      Delete
  17. malam nina, saya tuti dari indonesia.. saya mw order PMS, msih bisa g?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tea, nnt sy email awak ye. Skrg perlu masuk kerja, nanti kena marah dgn bos :)

      Delete
    2. macam mana nina, bisa saya dapat PMS nya? dah tak sabar nak baca novelny.. heee ^^

      Delete
  18. salam penulis, terima kasih sudi dtg blog saya. xsangke ade novelis snggup trun padang semata2 itu. Terharu!

    Itu hanya pandangan sy. Penulisan anda sudah okey. Tips yang ditunjukkan juga okeY. Mungkin saya yang susah menerima keterbukaan dlm cite sebb sy rasa ramai budak2 muda y baca. bukan para isteri.

    Tapi percubaan yang berani. Saya salute. Bukan lagi kisah klise y orng bosan nk baca. Lepas ni harap menulis lagi. Saya akan baca pastinya. Tak bermakna review tu menghentam awak kan? Hidup ni susah nak puaskan hati semua orang. Saya faham tu. Teruskan berkarya dan salam perkenalan dari saya, Iffah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi saya review awak ok, I appreciate yr honesty. Tak ada hentam2 :) Saya komen di situ sebab saya gembira bila awak kata awak berfikir selepas baca PMS. Thank you ver much for yr kind words! Salam perkenalan juga :)

      Delete
  19. Salam Nina. Your PMS is memang meletops. I got my PMS before raya...so hari raya tu memang ber'PMS' sampai sempat khatam 5 kali masa kat kampung! Your writing for me is very natural, tak jemu nak baca. Go girl!!!!

    Zalida.

    ReplyDelete
  20. akak, kalau pos berapa pulak harganya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehe terlupa pulak nak inform tempat.. kalau pos ke Brunei maksud saya.. thank you akak :)

      Delete
    2. salam Hafizah, ada sorang reader dari Brunei kata dia beli di sana, PMS dah sampai ke sana. Cuba cari sebab kos pos mahal.

      Delete
    3. akak, dah dapat dah novel akak semalam tapi belum baca lagi, tengah busy dengan majlis kahwin abang Fiza, punye la lama Fiza nak dapat novel akak kat sini sebab habis stock, kedai tu buat order lg then sampai je message dri kedai tu, Fiza terus pergi beli...(untuk member kedai tu, diorang mintak no phone, so that they can update us with new stocks & new arrivals) Plan after selesai je majlis kahwin ni nak start baca dah...

      Delete
  21. Akak pms the best la.. Susah nak cari buku ni.. Dah berapa kali terjah popular x jumpa pown.. Last2 sekali ternampak buku ni dkt store popular.. So ape lg cepat2 la rembat heee punya la x sabar smp x sempat tggu ade dekat rak.. Hehehehe org lain pergi beraya sya duduk rumah gelak sorang2 bce buku ni.. Heee apa2 pown pms the best la.. Cuma nak tnya ape kesudahan ttg Nawwal dan Zahariah.. Mereka berbaik2 ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha saya suka bila u kata you gelak2 bila baca pms, am happy that i made others happy. Zahra tu ramai yg tanya, aiyork..saya terlepas pandang lerr...ada yg cadangkan saya buat cerpen pasal nawwal dan zahrah...

      Delete
  22. 3 kali bace da...best!!!best!!!best!!!mse order aritu p0n order 2 terus..ank buah nk 1!!xnk kongsi2!!hehe...naseb baik dpt b4 raye..smpai2 trus bace..tergndala sbntar operasi mngemas rumh..pdhal luse da raye..hohoho...skunk fokus KNK plak..hehe..tahniah...(xtau nk bahasekan ape,nk ckp kak kot mude,nk ckp adik kot tue dri sy..hehe) =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) lega bila readers kata berbaloi duit keluar beli pms

      Delete
  23. As salam Cik Hanina,

    thanks ye dtg singgah ke "teratak" saya...maaf kalau ada kekurangan dari segi cara saya buat review...sorry juga sebab saya lambat reply comment...dah lama xbuka blog...melayan drama korea jer...ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak da kurang mana-mana pun, tqvm for the review :)

      Delete
  24. Heee PMS sangat la besst... Jenuh mencari buku ni.. Beberapa kali terjah popular tp still x jumpa.. Last2 terjumpa kat tepi store popular.. Apa lagi terus la rembat.. Hehehe punya x sabar smpai x smpt nak tggu ade dkt rak.. Balik2 teros bce.. Org lain p beraya sye dok umah gelak sorang2 bce PMS..Heheee... Update la PMS part raya kat blog.. Rindu la.. Tp cuma nak tnya apa jadi pada Zahariah... Dia berbaik2 ke dgn Husna?? Yg lain semua ok.... Ape2 pown PMS terbaikk lerrr....

    ReplyDelete
  25. salam.
    hanina, ada lagi novel yang boleh dibeli secara direct dengan awak?
    feedback to 2missnina@gmail.com . tq

    ReplyDelete
  26. Aslkm..hanina..sy nk beli novel pms? Brape ye? Skli harga pos k mlake? Email: munah_girlz89@yahoo.com..

    ReplyDelete