Monday, 13 August 2012

....sooooo....camna?

errk senarai poslaju 5 belum sempat saya update tracking no. nya. jap lagi saya nak masuk mtg, ptg ni saya update kan ye.

ooh, baru saya tau bukan senang kerja pos mengepos ni. maka kalau ada salah silap please emel me and I will try to straighten out. saya harap semua org termasuk yg di sabah dan sarawak akan dapat PMS sebelum Raya.

Ada dua bank in dari Nik Ahmad Rizal & Athirah, tapi tiada maklumat ke mana PMS harus dihantar. Jika anda bank in menggunakan nama ini, plese emel me yr details...

Bagi yg dah dapat PMS, macam mana? Ok tak? Ekceli ada beberapa perkara yg telah diedit, rasanya benda2 yg minor saja tapi saya kan writer perasan, rasa macam tulisan saya tu dah bagus sangat (ha ha ha) maka benda2 yg diedit membuat saya ...well... berfikir. Overall tidak lah mencacatkan PMS namun saya ... well.... manusia biasa. My fave phrase... I take it as a learning curve

Saya rasa dengan novel ni macam benda2 lain seperti makanan dan pakaian, semua org ada citarasa tersendiri. I never meant to please everyone with PMS. Seriously, PMS is very self-indulging, he he, I only want to please my self.

to cut my ramblings short, he he, i just wanna ask you how do u find PMS? bukan bermakna saya minta dipuji, juga tak mahu dikeji, just your honest opinion. Kan saya budak baru belajar.

(I am rambling... so over to you....)

199 comments:

  1. Have to wait until after Raya to buy PMS. Frustrating.... i'm sure it's great though. :) Hakuna matata

    ReplyDelete
    Replies
    1. just bought PMS at Popular. I am now a happy girl. Gonna stay up late regardless of the fact that I have school tomorrow. :))

      Delete
    2. serious dah masuk popular? editor kata paling awal 18hb...hmmm..

      Delete
  2. sedang sabar menanti ketibaan PMS.. siap pesan guard, dapat je cepat2 hntr kat akak.. hihihi.. tp lom muncul2 abg pos laju ni.. tersiksa jiwa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hopefully esok sampai. Org di lembah klang dpt dulu

      Delete
  3. ai punye tak sampai lagi..excited pegi naik atas bah. korporat untuk tgk ade pos laju ke tak..tapi takde..huhu..maybe esok kot..

    nanti da habis bace i let u know k.. :)

    ReplyDelete
  4. My mom baru je kol gtau yg buku i da sampai kat rumah. Rasa macam nak balik rumah skunk gak sbb nak baca pms. Tapi x boleh half day so kena tunggu habis keje dulu.I'm very excited...
    TQVM Nina...I really appreciate your hard work to post the books to us.

    ReplyDelete
  5. oh...sy jeles jugak....dh 3 kali call operator tanya buku tu...hehehe pg td dh blok sorang abg tanya parcel upanya utk org len...malu i...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar sabar tp klu esok tak sampai jg jgn bakar blog i ye

      Delete
  6. lum dapat lagi...asyik gi check kat mailing room tak der kabar berita..maybe tomorrow kot :)

    ReplyDelete
  7. Nina, kite mmg dah dpt PMS tp bukan yang ade TT nye dari KS...sabar menanti yang special 2...
    psst3....curi2 bace kat opis ni sbb x tahan hahhahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bli 2 ke? So mlm ni boleh bc?

      Delete
    2. kite beli 3 la total hahahaha....dah abis bace dah pon...ske3...tang Zahrain ngorat Una 2 kite ske...untuk buku yang pertama dari u ni kite rasa ianya sangat bagus n most of all len daripada yang len la...gud job gud job...

      Delete
    3. sampai 3? utk beri kawan la? glad that u like it!!

      Delete
    4. 1 kat my beloved mom, 1 kat my sister n of cause 1 special with yr TT is 4 me miahahahaha

      Delete
    5. akhirnya kol 11.00 pg td sampai sudah post laju special yang kite tunggu2...Nina thanks a lot...i really love it ihihii

      Delete
  8. sy tgh tgu abg posmen dpn pintu tgu oms skg...

    pe kate bab diedit tu, mskkan lam belog ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa...kemain lg requestnya..

      p/s saya pon nak tau gak apa yg diedit tu... hehe

      Delete
    2. nnt ada masa sy citer sikit2. hr ni demam plus mtg pagi ptg :( woi dah nak ry mtg lagi ke?

      Delete
  9. Sy dh bank in td n sdg menunggu pms..harap sok atau lusa leh dpt kt opis ni..xsbr nk tgu bca buku tu nina..jgn lupa sign ye yunk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah pos laju selasa 14hb. tracking no nnt sy cari

      Delete
    2. Xsbr nk dpt la nina..budak kaunter library ni smpi dh penat nk angkt kol agknye sbb asik tya 'parcel sy dh sampai ke?'..'lum lg la puan...' waaaa....sehari bagai sribu tahun rsanyer..

      Delete
    3. Nina..crita ni best giler tahap petala..huargh3.. objektif awk menulis dh tcapai sbb sy mmg rsa crita ni sgt best dn penuh kelainan..all novel's lover wajib tahap gaban beli novel ni...thousands of stars for you nina..hihihi..

      Delete
    4. tahap petala? LOL. u r so lucky, PMS awak antara yg paling lewat hantar tapi sampai cepat. ada yg hantar awal dari awak tp belum sampai, hai lah pos laju.

      going back to yr comments..tqvm ye for supporting PMS, hugs!

      Delete
  10. X sbr nk tgu kul 6 nie...nk balik cepat so dpt btemu gan pms yg sdg menunggu i kat rumah...1st time nie over excited pasal novel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i suka sgt2 nina...x tido smlm sbb nk abs baca pms...
      storyline pms is SUPERB n very sweet...1st time baca malay novel gan watak heroin yg agak daring...
      your story is really different from other nina...
      i like your creative way of thinking...

      Delete
    2. devi,tqvm... pk2 balik saya pun tatau idea tu datang macam mana. aik tak tido ke?

      Delete
  11. Xsempat baca lg Nina... Sempat selak2 je mlm kang after terawih bleh la baca. Thanks for the TT yg comel...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoiii...jelesnye..mine esok...td siap call tanya kikiki....1st time excited over a book...membeli hbag pn tk mcm ni reaksinya

      Delete
    2. Tu la kan...takpe sabar menanti hehe

      Delete
    3. am wondering who black orked is, ada banyak nama, nama blog, nama betul then nama email...

      Delete
    4. di dalam dunia maya ni sy sgt byk nama nina hehe tapi yang pasti my real name is on the pos laju address tu la haha. smlm xtido woo khatam PMS hehe

      my answer for is BEST!!! 10 thumbs up :D

      Delete
    5. 10 x tq tq tq! glad that u like it :)

      Delete
  12. huhuhuhu
    p2u xhntr2 lagi....waaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada gak yg dah dapat. tu kat atas tu Plain Jane kata dia dah beli kat POpular... heran gak sbb editor kata earliest 18hb masuk mph n popular

      Delete
  13. Yeay.... dah dapat....
    Yeay...dah habis baca....
    Yeay... best...
    Yeay...auntie suka...
    Org lain punya citarasa, auntie tak peduli... Mmg sungguh PMS auntie suka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm Auntie, m happy that pms made u happy!

      Delete
  14. Is PMS available in bookstores such as MPH and popular? It's quite difficult for me to order online...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PMS will available in bookstores starting 18th Aug , insyaAllah :)

      Delete
    2. ernetty, Plain Jane kata dia dah beli kat popular, lupa plak nak tanya popular mana...

      Delete
  15. salam..

    boleh order lagi ke PMS nie??

    kenapa saya xtau pon..waaa

    nk jgk!!!!

    cmner nk order nie writer????

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh order form me tp dapat after raya sbb i pakai poslaju. kata editor 18hb earliest dah ada kat mph and popular

      Delete
    2. xkesah la...pas raya pon xpe la...jnji dpt..huhu

      mcm mana ye nk oder?

      kesibukan tugas mnghalang utk menapak ke mph n popular...
      hahaha

      Delete
  16. Sudah tamat baca pms,salah 1 novel yg terbaik,cukup masin,manis,lemak..kombinasi kasih syg antra suami isteri,kasih syg antra keluarga,kwn2..bila baca pms ni rasa mcm kasih syg di mana2..ape2 pn tahniah buat penulis..karya yg sngt2 menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqvm for positive respons. Sy rs lega bila readers kt ok sbb readers membeli kan...

      Delete
  17. wah shiman azman dah habis baca.... hmmm tak sabarnya nak tunggu esok tadi sampai nak buat apa pun macam tak kene takut posmen tak jumpa rumah :P esok tunggu lagi harap sampai la ... :)
    #mood tak sabar nak baca PMS.... apa kata zahrain kat nawwal ... NOW!!!! ^_^

    ReplyDelete
  18. sya punya tak smp lagi.. tp plan nk bace dlm flight.. boleh mengisi masa lapang dengan mood "nak kawin!! nak kawin..!! hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jon kawin...jom kawin...eh blk kg skali kenduri ke?

      Delete
  19. Eeeeee, jelesnya pd yg dpt pms tu. I punya tak dpt lg. Td nak kuar rumah pun serba salah, takut postmen dtg masa I tak da. Harap2 esok dpt la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saspen i bla readers kt blum dpt. Eee tanggungjawab saya tu.

      Delete
  20. PMS is so SUPERB!!! The storyline is exceptionally good, the words used are acceptable and appropriate, the scenes between ZA-NH are so sweet and romantic.

    The writer also highlighted the Islamic ways of life and the responsibilities of married couples in most of the chapters directly n indirectly. I think this is the most vital element in this novel n this is VERY GOOD!

    Congrats to u HANINA ABDULLAH! PMS is very different from others n I hope that the same will happen in your next novels!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqvm for yr positive review. Mmm sy mmg sdg pk ttg KNK. Takut tersama dgn pms nnt org kt tak kreatif. Etc...well berfikir is good

      Delete
    2. Nina, so far I think PMS is the BEST in numerous aspects. I did and still love a few novels which sometimes I reread them. But as of yesterday PMS is numeros uno! kata org Jepun ichi-ban suki! So for KNK it will be more challenging for you. Ganbate kudasai! :)

      Delete
    3. ganbatte! macam kata una bila dia geram dok tunggu mr z pujuk tapi tak reti2 pujuk wa ka ka. ya, i have a lot of novels that i reread. 5 th 5 bln by hlovate, hanni ramsul, nasz sweet n sour :)

      Delete
  21. Dear Nina...
    Akak dah dapat N TQ

    Cerita dia ok...but kalau you take your sweet time olah dgn penuh perasaan lagi best. Apa2 pun mmg syok baca PMS.

    One more thing a few typing error di kesan diharap penerbit lebih alert.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs zack..tq 4 yr comments. Sy rs gaya penulisan sy mmg camtu...sedang2 gitu. Ttg typing dan spelling error tu sbb cepat sngt publish. Sebulan selepas submit manuskrip dah kluar. Klu ada 2nd printing (uhuk uhuk uhuk) boleh dibetulkan

      Delete
    2. amin ....biar ada 2nd printing....baru nina makin semangat utk next novel..or maybe sambungan for PMS....sy still menunggu....blom tima lagi hukhukhuk

      Delete
  22. teringin plak nak baca unedited version bile baca ntri empunya diri.. :), harap2x harini dapatla novel nih..xsabar nak ke tempat kerja..hik3x

    ReplyDelete
  23. sgt jeles pada yang dah dpt PMS dari nina or beli sendiri..PMS sy dari P2U tak sampai lagi hingga pagi ini.harap dapat before balik raya huhu..

    ReplyDelete
  24. bengang tak dapat lg...ingat thru p2u cepat..hampehhhhh
    kak g

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada gak hr isnin lps dah dpt dari p2u

      Delete
  25. Missanoy & Emas2u, sama lar dgn kita. Ingat order dgn Penulisan2u bole dpt cepat. Sampai hari masih belum dpt. Menyesal pulak x order thru Nina ari tu. Wawaaaaaa.... Tension sbb org lain dh dpt baca PMS tapi sy lum lagi. Ni rasa mcm nak boikot aje Penulisan2u, geram tau...

    ReplyDelete
  26. kita beli from nina & p2u, but dua2 lom dpt.. harap2 sampai la pg ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uiks...bli dari dua2 sources?

      Delete
    2. :) peminat setia la katakan... hihihihi..

      Delete
  27. sy yg d'sabah blom dpt nina..maybe esok@lusa smpi..tp mmg xsbr nak dpt..very excited u..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myza...nnt dah dpt bg tau ye. Sy pun risau

      Delete
    2. ninaaaaaaaaaa!!!!!!!..... PMS dah smpi la..excited..dan2 baca time keja..curik2..so double triple excited..:))

      Delete
  28. x dpt lagi PMS
    still menunggu
    sabar sabar

    ReplyDelete
  29. harap sgt dpt PMS ari nie sbb nk beraya ngan PSM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nina dpt dh PMS~!!!
      alhamdulillah dpt jgk beraya dgn PMS~!!!!

      y@t beli yer...

      Delete
    2. wah! saya lega sungguh bila pms dah sampai!

      Delete
  30. dah 12.30 ni...ku masih menunnggu pak posmen..sanggup ku tak kuar today..by 4.30 tak dapattttt, siap la p2u(ugut nak bg puas hati)ha..ha..

    ReplyDelete
  31. ahaks....ske2....buku (2 bijik) dh selamat sampai.....tenkiu so very much...nice signature.....ala2 celebrity gitu...:D

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah..dapat gak akhirnya. :) thanks Nina... malam ni wajib khatam sapa ending ni..

    ReplyDelete
  33. tengah bengang dengan PENULISAN 2U....tak ada sebarang tindak balas..sedangkan bayaran dah dibuat....KESAL BETUL...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Laila, mmg mcm tu. sebelum ni sy selalu order thru online dgn KS mmg generally amik ms 2 mgu utk sampai. Tu pun siap sy call lg. kena time nasib x baik postmen pulak letak dlm postbox neighbour sbb tersilap tgk alamat. Aduhai, sabar je la...

      Delete
    2. tapi aomori, ada gak yg beli dari p2u, isnin lagi dah dapat...ha ha saya yg perasan ni nak kata agaknya banyak sangat order tu yg lambat proses (maaf ye everybody, dah lama sedar diri perasan nih)

      Delete
  34. Salam Aidilfitri wit PMS..huwahuwa, suka sgt2 blk kje smlm trs dpt peluk PMS..yg syoknyer berebut2 dgn huby nk buka balut PMS nk tgk T.T nina, Dh siap segala..buka PMS bca n kene sound hai lum abis2 dgn novel tu..hailah ajak tido lak..dh apply pn cara Una tu b4 nie mmg berkesan sgt2 la..dh abis bca dh pun xtido mlm td,thankz a lot nina…nk tggu N&K lak..hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy suka part yg berkesan sangat2 tu! kalau dah kawin jgn lokek dgn kasih sayang :) erkkk KNK...gulp!

      Delete
  35. WAHHH KUTIP ROYALTI LA JAP AG.....LILY PASTI BELI!

    ReplyDelete
  36. orang baru on9..xtau pun da bkak order...tapi orang dh order kt p2u

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de la buka order apa2 pun, ada yg minta PMS yg berTT, saya tak boleh ke ofis P2U, maka itu yg saya pos laju sendiri

      Delete
  37. Same here order fm p2u last week, up till now no sign of the book!
    Grrrrmmmm......looks like will get mine after raya. Salam aidilfitri semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. putehberseri, i was wondering why tak nampak nama u mengorder from me... teringat kat u tau!

      Delete
  38. senyum smpi ke telinga... baru sampai & masih dlm dakapan.. hihihi.. sweetnye signature.. nnt after khatam akak bagi review ye.. (excited nak baca PMS, quran x khatam lg ni.. tinggal 3 hari, delima sungguh) hahaha.. yg penting PMS di depan mata... TQ nina

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyoooo.. baru baca sikit dah dok tergelak2, senyum2 ni apa kes??? hahahhaa... mau x buat keje ni, bahaya. turun g letak PMS dlm kete dulu baru leh wat keje... alahai PMS...

      Delete
  39. huuu, jelesnya. tggu posmen dr pagi tadi tak sampai2 lagi ni.

    ReplyDelete
  40. aduhai jam dah kul 3 ptg ni mana posmen ni tak hantar2 lagi pms ni :( aduhai ... gelisah ala resah , rindu di amuk sakit rindu , mengenang ala kenang,PMS ku...hibur ala tuan nak berhibur lagu rindu ... wahai pms KU... :( nawwal!!!! NOW!!!! kata zahain :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. coretanku duduk mana? saya dkt rawang ni pun takde bayang haa

      Delete
    2. coretankum ernetty emel sy kata dah dpt hari ni, awak pula cam mana?

      Delete
  41. yeahhh...just got my book.. tak sabar nak balik jumpa zahrain!!

    ReplyDelete
  42. Ernetty :-) sy dok telok panglima garang br terima td tak mula bc lg seronok sgt . :-) thanks nina :-) <--(coretan/ eida.adie)

    ReplyDelete
  43. Dear Nina,

    - akak baru aje order PMS , 2 pcs tau...
    - ni tak sabar nak khatam ni....
    - zahrain...tunggu tau nanti kita bercanda sama-sama yea....


    -kak fadz-

    ReplyDelete
    Replies
    1. order dari p2u ye? ooo seru zahrain lagi!

      Delete
  44. Salam..saya baru dapat buku 2..tq yer...

    ReplyDelete
  45. Waaaa! PMS tak sampai lg. Hati dah macam ken a penyakit 'pms' ( only girls know) je ni. Nina, u post dari Uganda ke Zimbabwe? 3 hari pun tak sampai lagi ni....

    ReplyDelete
  46. bengang betul gn pos laju ni... x smpi2 lg PMS..
    sedih la x dpt nk bce, nasib baik da start cuti raye klo x mmg x dpt bce la PMS... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. soo cam na? dah dapat hari ni (jumaat)?

      Delete
    2. hehehe da dpt smlm nasib baik x kuar umah mse pos laju dtg... tq 4 PMS... klo nk order lg 1 blh x???

      Delete
  47. baru je sampai...tahnks Nina

    ReplyDelete
  48. TQVM Nina,
    br dpt call dr abg posmen.. nk raya punya psl, dia suruh collect sendiri kat pej. pos :(
    PMS punya psl oklah... i collect sendiri.. harap2 x mengecewakan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. so...? sy pun sedih kalau PMS mengecewakan

      Delete
  49. Wah kat popular bookstore dah keluar Novel PMS and I sempat buy 1 set for my friend and 1 for my sis since my order belum sampai lagi..tensionnyer! Balik ke office tension hilang bila PMS dah sampai on my table.. thanks Nina, cantik TT :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha cantik TT? punya lenguh sign nak dekat 150 over, tulisan pun dah jadi cakar ayam...

      Delete
  50. Mmuuaaahhhaaaaaa....sudah abis baca...kna marah kt mak...nk masak 4 iftar tangan pegang buku...kikiki...btw...i like it...utk 1st book dh trsgt ok...nnt i emel my review yer

    ReplyDelete
  51. Waaa PMS da smpi. Tq nina. Baru selak2 pn da rase sgt best n excited. Cm bace novel cecilia ahern plak...Anyway congrats.....so yummmy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm? saya tak pernah baca buku cecilia ahern, been wanting to, but never had the time..

      Delete
    2. Peminat cecia ahern gak ker?? Me tooooo....bleh geng ngan sy lh..yesterday pegi bookstore angkut 3 bijik lg buku 4 raya...ur pms i dh khatam 2 round

      Delete
  52. Nak tanya penulis nih, bahagian mana kena potong yer...
    Dah dapat dan baca, nak tau jugak apa bahagian yang kena cantas dengan editor...
    Sebelum buat review...

    KAlau boleh masukkan la balik bahagian yang kena cantas tuh kat sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. WT, sebenarnya tak delah benda yg besar2 yg di cantas kecil2 je. cuma saya ni writer perasan, so bila dipotong yg kecil2 pun rasa weird. Macam "eh! ada orng ubahlah!" contohnya, yg bahasa inggerisnya dah dimelayukan, ada kdg2 buat janggal atau point tu tak come across to the readers. Apa2 pun saya anggap sebagai learning curve, boleh jadi puan editor lebih arif ttg Malaysian readers.
      BTW, you buat review kat blog mana?

      Delete
    2. Agak2 la kalau nak wat kelab anti budak gatai boleh x...

      Dah baca habis dah citer nih, pokok pangkal punca masalah mr zack dan una makin meruncing disebabkan budak tuh la...
      Gatai sangat tipu una ajak jumpa, kan dah berangkai masalah yang datang kat una disebabkan dia jer...

      Dah tu plak boleh buat2 x bersalah, gi marah mr zack kat pejabat dia, mmg gila apa...
      Mau x makin hangin mr zack tuh sebab ada laki lain gila rapat dengan bini dia dan backup bini dia gila2...

      Banyak yang boleh diambil iktibar dari citer nih...
      Selain tips2 rumahtangga yang nampak mcm xtreme bagi wanita timur, tapi x salah pun dicuba dengan suami...
      Masalah tumahtangga, jangan diceritakan dekat kawan2, kadang2 lain kita harap, lain yang jadinya bila ada spesis yang busybody mcm geng2 una nih...
      Lebih baik cari orang yang lebih dipercayai untuk menjadi pendengar dan memberi nasihat, bukan masuk campur...

      Overall citer nih...
      Plot yang menarik dan lain dari yang lain...
      Walaupun masih menggunakan tema yang sama iaitu kawen paksa...

      Cara penyampaian dan penggunaan bahasa rasanya boleh diperbaiki lagi untuk karya yang akan datang...

      Suka ending yang simple mcm nih...
      Tidak menggunakan kaedah hukum karma hindu...
      Buat jahat dibalas jahat...
      Watak pengacau x lah menerima azab seksa dari penulis sebab cuba kacau heroin...

      Delete
    3. yg paling saya suka ttg review awak adalah part "hukum karma hindu" tu wa ka ka (Devi Sri jangan marah ye). ending macam tu macam dibuat2 kan WT. saya mmg suka jalan citer yg simple. oh pasal bahasa tu saya bimbang saya tak dapat nak improve sebab saya ni writer-on-the-go, tulis sikit kat airport, tulis sikit kat bilik hotel cenggitu, tangkap muat juga kiranya...ye tema mmg sama sebab saya nak twist sesuatu yg dah cliche :)tqvm for yr thoughts on PMS!

      Delete
    4. Bukan sekadar dibuat2, tapi selalunya memilih bulu jer balasan dan penderaan untuk watak pengacau...

      Biasanya kalau melibatkan mak mentua dan menantu pilihan...
      Yang selalu kena dera cuma calon menantu pilihan tuh jer...
      Mak mentua selamat jer lepas konon2 rupa menantu pilihan terbongkar...
      Cuma yang pengacau tuh jer yang biasanya didera oleh penulis...
      Mak mentua yang jahat selamat plak dari deraan...

      Delete
    5. i x marah pun...apa yg wt komen tu betul...slalu sgt baca cerita yg ending dia very common...watak pengacau je yg dpt balasan...watak jahat yg lain slalu tlepas(pilih kasih)...once a while de ending macam pms nie best gak...simple n not tragic.

      Delete
  53. nina.. dpt hari ni,trus abis bace hari ni jgk..sgt2 puas ati..
    xmcm crita2 drama mlayu kat tv,terlalu emo yg xikut agama..
    u pnye sgt2 xhipokrit..logik..good job...:)

    mst nvl naz+khalish lg gempak pasni ..i tgu naz+khalish publish, then jd drama or filem..heheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. irene.... saya dah jadi cam cuak la pulak nak tulis KNK.. pa pe pun, lepas Raya saya naikkan 1 bab. Sebab readers punya feedback membantu saya menulis

      Delete
  54. dah dapat!! thx! tapi x sempat baca lagi...sbb today stil kerja..:( can't wait to read it! :D

    ReplyDelete
  55. semlm i dapat...believe or not dlm pkl 2 dapat dalm 5 something habis baca...superb..now i ulang balik for second time..best..mmg patut ada cite mcm ni...jgn mainkn perkahwinan, kahwin tido asing>apa tu...tak logik dik..cite yg ada kat pasaran sekrg
    nina
    katanya ada scene adira gertak una..tak de pun.ke i yg silap
    lg satu nak tanya, apa proejk asikrim cair bawa sampai ke bilik tido tu..ha..ha..nak gak tahu detailnya..ngeh..ngeh..walau i can imagine takut terlebih imagine pulaks..ahaks...
    anyway congrate to nina. even i dah anak 3 but stip ada tips yg boleh d follow
    its true, as a wife kita tak boleh jd patung cendana
    u have to and and sometimes take action too
    thans nina
    sesuai utk adik adik yg bakal nak mendirikan r/tangga nanti
    tip2 yg berbaloi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2...setuju 100% dgn EMAS2U, mmg tips ni berbaloi2..Una cute sgt2 tau..dh la pandai pikat suami siap leh jd menantu kesygan..itulah contoh yg baik...semua tips memikat sy follow..hahaha sory ye nina terapply sudah..kene bkeje keras sikit cam Una sbb dh 3 thn kawin lum ade bby lg..buku nie benar2 wat sy teruja yg teramat..moral of story novel ni dh jd ranking no 1 dlm byk2 koleksi novel sy...Nina sy mmg sgt2 gilerrr karya awk..tlg jgn berhenti menulis..syg U leh fikir ape yg org lain xpernah terfikir nk buat ok.

      Delete
    2. :) another tip for you...La Senza! he he. pastu double the effort! Saya doakan cepat dapat baby! Kalau tak pun, at least Cik Abg happy. Mlm terakhir Ramadhan ni kuatkan berdoa. Last2 pil penyubur...the last one worked for me :)

      Delete
    3. Emas2u, sebenarnya saya tulis PMS tu sebab dah tak tahan dgn citer kawin pastu tak nak jalankan tangung jawab...cam ajaran sesat je. LOL. So saja2 saya buat PMS the other way round, dengan heroine nya yg err "proactive" he he. Pasal aiskrim cair tu kena buat buku lain...tapi tak leh guna nama Hanina Abdullah kena guna nama lain he he

      Delete
  56. dah habis baca... emmm what can i say about PMS???
    1. Sampai = meleleh air mata bila scene pilu, ketawa bila scene happy & touching + nangis bila scene bahagia..
    2. memang totally 'lain drpd yg lain', happy sgt coz dpt baca novel ni.
    3. muhasabah diri - terfikir 'cukup ke usaha nak membahagiakan hubby & family selama ni?' seingatnya selalu je merungut... haila.. syukur dpt hubby yg memang syg kita dr mula kawin.. :)
    4. great job nina, thanx sgt2 coz bukukan novel ni so akak dpt baca karya yg hebat mcm ni...
    5. first time nak lokek pasal novel.."cousin2 & aunty2 yg suka pinjam novel kita tu, sila lah beli sendiri lau nak baca PMS coz sampai ke tua pun kita x kan kasi pinjam PMS special edition kita ni ye.. harap maklum"
    6. akak akan jdi follower setia nina, teruslah berkarya ye.. & must maintain ur style.. tu yg make u different from other writers.. honestly b4 ni akak x penah kisah who is the writer, tgk sinosis mcm best terus grab the book, but u r so special baby..
    7. coz of this PMS, akak dpt ramai kawan kat sini & kat TWB.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Norana, sebab dari dulu kuat menyokong PMS dan beri semangat untuk saya menulis. your review mean a lot to me. honestly, skrg macam cuak sikit nak tulis KNK he he

      Delete
    2. jgn la mcm tu... ur talent is so special, KNK dah jd new fenomena for us (ur followers..) nnt kita org nak sembang2 pasal apa lak kan lps PMS... actually nak mintak n3 baru tp x pe lah... nak layan dulu mode PMS ni... seriously, since semalam smpi la ni dok senyummmmmmm je.. coz si nawwal & zahrain so sweeeeeettt.. oh my PMS.

      Delete
    3. sy suka buat org happy. KNK tengoklah maybe raya ke 7 ke apa ok tak norana? biar reda demam lemang dan ketupat

      Delete
  57. Salam All, tqvm for your kind comments. Saya sebenarnya cuti hari ni tapi bila cek emel ada la pulak kerja yg nak disiapkan, so masuk gak ofis. Nanti mlm or esok i respond to your comments ye. Kalau tak siap kerja ni bila nak gi ambil bj raya!!!!

    ReplyDelete
  58. Good job, memang tak rugi beli buku nih......lots of knowledge esp for married couple..hehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. or bakal nak kawin kan? mak datuk bila pula sy jadi expert dlm hal ini????

      Delete
  59. hi nina..i dah baca PMS sampai habis..puas hati dgn jalan cerita dan isi kandungan..good job nina..

    unfortunately i spotted typo & missing word..contoh m/s 441 paragraph 4.. "hati keluarga Husna?" mmg ayat dia mcm tu ke or tertinggal perkataan? .. yg typo tu ok la sebab abang jadi sbang..so boleh faham lagi...overall i kasi 4.5 bintang utk PMS..

    maybe lepas ni you boleh keluarkan banyak lagi novel yg berkualiti mcm ni..rasa cam nipis je novel ni sebab saiz font dia agak besar...boleh tak lepas ni buat novel kasi tebal2 skit?...ehehhe..

    sorry la kalau byk sgt komennye..dah nama pun column utk comment kan..kikikih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe, tak pe, i appreciate yr comments. bila saya tengok typo pun saya cam sedih. but then saya pujuk hati sbb PMS keluar after just a month saya submit ke editor. ha ha harap dapat dibaiki dalam cetakan berikutnya (waaaah! statement perasan!) yg plg saya tak tahan ada 2,3 ejaan BI yg salah, malu saya! niway nak kasi panjang2? saya rasa saya tak de stamina larrr nak tulis panjang2. tu pun saya rasa plot pms dah berbelit2, ke jogja la ke spore la ke HK, sib baik tak kelaut he he

      Delete
  60. nina
    nak guna nama samaran bab part ice cream..ha..ha..never mind la..i paham(paham apa..sendiri sendiri punya paham lol)
    maybe 1 day lepas ribut pms dah reda ke, buat la special entry yek zahrin n nawaal, miss them both :)maybe cerpen ke , apa apa la yg berkautan about their life, tengah sambut raya ke, nak sambut bb yg ke 5 ke, hubungan dgn zahra berbaik ke. ok nina.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau buat buku pasal ice cream tu sure kena ban kat Msia LOL

      Delete
  61. Salam Nina... I pun nak share the adrenalin psl PMS nih.
    Lewat ptg tadi I dpt call dari Popular Book Store AEON Ipoh
    that ur PMS dah ready untuk my purchase. It has been reserved
    for me. Wow!!! tak sabar nak tunggu esok sih.

    Tak lupa nak ucap Salam Aidil Fitri untuk Nina...moga success terus.







    ReplyDelete
  62. salam nina.. sy dah dapat buku dr p2u! tp kene ikut turn.. my mom dulu yg bace.. then bru sy.. lepas gilir2 kat adik2.. maklumlah smue pompuan.. btw nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin.. maaf tau pasal x jd beli buku ngan nina tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh salam to yr mom and adik2, macam una bestkan ada ramai adik beradik perempuan. Selamat Hari Raya to you too. Tak payah lah minta maaf, u tak buat salah apa pun, beli PMS dari mana/siapa pun tak pe. Saya ni bukan berniaga, cuma bila pembaca nak TT (yg membuatkan saya hairan juga :) saya rasa saya perlu usahakan

      Delete
  63. Finally, habis baca pms. Two thumbs up. Sekadar peringatan utk diri sendiri, ikhlaskan hati dlm apa juga usaha yg kita lakukan. InsyaAllah Akan beroleh keberkatan. Salam ramadhan utk my dear Nina and fans, selamat menyambut aidil fitri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dari komen Apple Pie, sy rasa ada juga faedah PMS kpd pembaca. Selamat Hari raya to u too. TQVM for supporting PMS, sangat enjoyable bagi saya menghasilkan PMS ini, MinalAidil Wal Faizin.

      Delete
  64. Dear Nina,

    -Akak dah baca dah PMS...menakjubkan, marvellous.....
    bila baca mulut asyik senyum-senyum...
    - pagi tadi sebelum pi office sempat lagi baca even dah baca habis dah semalam jugak..
    - PMS banyak pengajarannya bagi yang baru nak kahwin ataupun dah kahwin...startegi beb......
    - apa-apa pun teruskan berkarya, cepat lah keluarkan kisah Naz & Khaalish...

    -kak fadz-

    ReplyDelete
    Replies
    1. pn fadz... sy dah jadi cuak la pulak. bimbang klu readers nak citer KNK serupa macam PMS. KNK ni tak se sweet PMS. Hmmm, lps raya saya upkan KNK bab 5. lps ry saya sibuk semula...

      Delete
  65. Replies
    1. Teja ... tqvm for the encouragement... sedang mencari semangat untuk teruskan KNK

      Delete
  66. Replies
    1. br tersedar, enovel baru, heronya pun mula dgn huruf Z...Zaim Khaalish, dan heroinenya mula dgn huruf N...Naz. Not planned pun

      Delete
  67. Dear Hanina,

    I have only this to say about PMS : reformed rake makes the best husband! Hahaha!

    Well do e :)

    Cheers,
    Rhyz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rhyz dear, tapi kena make sure betul2 reformed lah kan? Kalau half-reformed adeh!! sakit jiwa dibuatnya... but as Una asked her master-ji, how can one be sure? ahhh life....kalau semua jawapan terbentang depan kita, tak de lah thrill nya, boring jek

      Delete
  68. helo my lovely Nina....i just get the book...
    huh setelah terdera dgn penantian selama
    3 hari (chewah cam lama sgt)
    finally yesterday PMS slmt smpai kat sini Sabah and trus landing dlm dakapanku :P
    yg paling mengujakan ialah sweet TT dr writer, mahal tu....not everyone get that rite?
    Berdebar-debar hati nak baca ni...tp i nak start baca juga kat office, curi2...hehe.....NOWWWW!!! Grrrr....

    ReplyDelete
    Replies
    1. jungkit2 kening....Grrr NOWWW. alamax KNK tak de tagline lah!! tolonglah pk kan

      Delete
  69. hii Miss Nina..

    Dah dpt dah PMS n TQVM... semalam sbb kene ambi kat Pos laju...Sbrnya dah sampai Jumaat lepas since xde org kat umah,diaorg tinggalkan note suh ambi kat office Pos laju,frust gak xdpt kene tunggu 4 hari .. dpt je terus peluk... (Statement x hengat) Pas tu dlm kereta terus buka Sampul tu .. yey finally sampai jugak PMS ke Sarawak... Sampai je umah terus layan PMS ;) (PMS Tumb up) Betul kata Renn Oyang yg paling best ada TT Cik Nina Mahal tuuu kan kan kan Ren....Anyway Congtrats to u.... Semoga terus berkarya... kitaorg semua tunggu Kisah Naz+Kaalish...

    ~SELAMAT HARI RAYA~

    ~K~

    ReplyDelete
    Replies
    1. so happy that u got PMS safe n sound! tqvm for the congrats. as I've said b4, i tulis PMS terkejar2 sambil out stn kan. Ni rasanya KNK pun cam tu juga sebab after syawal dah mula out stn. am planning to upload KNK once a week, just to keep the pace

      Delete
    2. xpe.. KNK once a week pon ok juga sbb paham cik nina pon bz... as long as ada entry kan kan kan ;)..

      Delete
  70. Best cte die....ske sgt ade fmly and friends mcm una.....good job...cver pms ade 2 ke? ske cver yg ade cup cake 2......

    ReplyDelete
    Replies
    1. An, cover yg burung tu tak jadi sebab ramai yg tak setuju sbb tak brp kena dgn jalan cerita. PMS citer ringan2, KNK lain sikit, parents Naz tak seloving parents Una dan mother in law derang pun beza

      Delete
  71. Nasib baik sempat beli semalam...coz tggl 2 buku je lg time tu..hehe.. dah abis bace buku PMS...best sgt2 cite nye...sampai nk tido sanggup tangguh coz nk bg abis bace dulu..hehe ...good job to kak nina.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Effa, tqvm krn menyokong PMS! Seronok sangat tengok PMS kat kedai buku :)

      Delete
  72. Salam Hanina
    Ini first time kak has masuk blog ni. Tahniah!!
    Projek Memikat Suami unik.
    Walaupun dah banyak tema cerita begini tapi hanina berjaya mencipta kelainan. Tak cliche.
    Bahasa yang tidak kebudak-budakan.
    Teruskan berkarya.
    Yang paling akak suka takde lawak2 bodoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam to u 2, tqvm for yr sweet words. Saya buat semangat untuk tulis KNK pula. Haah saya pun tak suka lawak bodoh, tapi nak tulis dialog lawak juga. Saya suka novel yg ada humor macam novel Julia Quinn, my favourite! Saja saya tulis novel kawin paksa yg heroine nya proaktif vs masam muka dgn suami. Weh dah kawin tu, sila jalankan tanggung jawab ok, kalau tidak berdosa! :)

      Delete
    2. Bagus hanina teruskan bakat penulisan yang Allah dah kurnia pada hanina. Akak akan terus jadi penyokong novel2 hanina yang akan datang. Humor dalam penulisan memang bagus. Last but not least your english is superb. Bila baca novel hanina teringat karya2 Julie Garwood yang akak dok gilai muda2 dolu.

      Delete
    3. julie garwood? sy ada baca sekali kut. my fave is julia quinn, novel cinta dia buat saya ketawa terbahak2. sampai en suami pandang saya cam bini aku ni betul ke tidak? wa ka ka.
      hmmm bab english tu sorry to say, ada gak yg salah... manuskrip ori tak salah tapi bila print salah, ouch...

      Delete
  73. Nina..cr kat popular tp x de pon..how to order directly from u..is it still avlble??

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..i tengok kat popular ada, my stock ada sebiji dua je. email me at hanina1311@yahoo.com

      Delete
  74. Nina, i sampai g sendiri kat poslaju coz depa sume if nk hantar delay 1day, x sanggup tunggu, last2 cari jugak kat mne tersorok si poslaju itu and bertentang mata dgn pms buatku tersenyum simpul.... Hihihiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ada beberapa readers yg lain juga yg pergi kacau abg2 poslaju sebab posnya tak berapa laju LOL.
      awww....sweetnya statement u abt tersenyum simpul tu

      Delete
  75. Dah baca dua kali dah , hehe.

    1) I love positive minded female

    2) Your story ada objective and seriously respect Nawwal's patient. But somehow, I mean this is what I learned tru the story la - I did read about hal nikah kahwin , masalah rumah tangga - one counselor told d audience , kalau ada kawan yg gtau masalah rumah tangga, dont add spices into it. let it be. sbb biasanya gaduh2 sayang. and I think i see it in PMS , d influence of having positive minded sisters yg always advise for good.

    3) I hate Zara - haha. Seriously !

    4) And it shows that doa ibu bapa is very important - mcm zara si snow queen tu, dapat suami yg soleh. and si Zahrain pula dapat isteri yg solehah.

    5) Marriage is a fate - but its our choice how we want to shape it ;)

    teruskan berkarya Nina ! I know there must be a good lesson behind it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iman, tqvm!
      1)ooo I cant stand weak females so expect super strong heroines from me ye :)

      2)ha ha PMS mmg sengaja ditulis lite2 gitu, well life is so tough aredi, abes kerja sapalah nak baca buku2 yg kasi lagi tension. but i hope dlm lite2 tu pms makes readers think...a bit :)

      3)hmph, mmg kekadang macam terlalu ramai zara dalam dunia ni kan...contohnya....cam kat ofis saya nih! LOL

      4) oh yes, doa ibu sangat power sebab tu kena sentiasa senangkan hati ibu

      5)ho yeah!! waht life throws at you, kita terima saja, what we throw back, itu yg penting!!

      i love the fact that you found good things in PMS :) Hope you will find good things in KNK too

      Delete
  76. finally, I found you! baru je habis baca ur novel lepas baca satu review kat goodreads. memang terbaiklah! suka sangat. keep it up ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm Ara! am trying to "keep it up" :)

      Delete
  77. AKHIRNYA....dptlh gak akak baca PMS so.good..terbaikkkk...ada part-2 yang bolh gunapakai dan terap dalam bab pkat memikat cantik dan manis....k..tahniah dan terus menulis hanina.
    selamat hari raya maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm kiranya tip2 memikat suami tu, saya punya khidmat masyarakat la, wa ka ka. tqvm kerana menyokong pms!

      Delete
  78. Saya???

    Suke sangat.. sangat menariks & lain dari yang lain... muahahahahah.. suke sangat jalan citer dier.. cume part jadi suri rumah tangga tue terkilan skit.. penat koyt belajar sampe ke over the sea.. end up x keje... tp serius penceritaan, babak2 semua interesting.. suke sgt Nawwal yg suke masak, pandai jaga hati, pandai ambil hati dan paling penting.. x malu menggoda hubby sendri.. standing ovation nyer tahap dah bagi dina... even my fren yg x pernah suke ngan novel dan x pernah habis baca novel berjaya mengkhatamkan PMS dlm masa 2 hari.. tue dah kire kejayaan terbesar...muahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dina, klu sy dpt hubby sexy cam mr z, saya pun rela duduk rmh ngadap dia je he he he (sungguhlah statement cam wanita yg lemah)
      he he sib baik tak de yg nak termuntah dgn Nawwal yg betul2 miss goody goody two shoes tu kan. sib baik baik dia tu cam natural je kan
      bab menggoda suami sendiri tu...i like, ada sorang tu tulis nak beli pms nak buat panduan hidup, her comment really cracks me up :)
      saw yr pics in china, jelesnya...lamanya sy tak travel. the last time was in april!!!

      Delete
  79. sy pergi kedai buku tgk ad PMS yg di tggu2 tp x dpt sbb cousin dah beli online melalui penulisan2u. tp x sampai lg. x sbr dah nk baca PMS.. rsa dah nk terkeluar jantung(statement overload)hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak terkeluar jantung? ha ha ciannya... hope u will enjoy pms!

      Delete